hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 10 november 2009

Lovende recensie over Basisboek Literatuur

Vandaag viel het nieuwste nummer van Levende Talen in de bus met daarin een lovende recensie over het Basisboek Literatuur. De titel van het stuk is 'Indrukwekkend handboek - plezierig om te lezen en veel informatie'. Het is zo'n recensie waar je helemaal van gaat glimmen. Enkele citaten:
- Het hoofdstuk biedt een prachtig overzicht voor de literatuurliefhebber die graag wat handvatten wil hebben om zijn grip op literaire werken te verbeteren.
- Ook de daaropvolgende hoofdstukken bieden veel moois (...).
- Het Basisboek literatuur is een indrukwekkend boek geworden. Niet alleen is het plezierig om te lezen en geeft het enorm veel informatie en overzicht, het is ook praktisch inzetbaar voor de mensen in de klas.
- Basisboek literatuur zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een verdieping van menig leesdossier in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

1 opmerking:

Lili de Ridder zei

Zeer terecht. Ik heb het je al eerder gemeld: ook voor degene die lang geleden het (onderwijskundig) pad der literatuur heeft verlaten biedt het veel moois en is het zonder meer enthousiasmerend.
Ik ben grootgebracht met Lodewick, Het Spel en de Knikkers en (tijdens mijn studie) Twee eeuwen Literatuurgeschiedenis - naast Knuvelder natuurlijk! - en vond het Basisboek een verademing.