hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 3 juni 2011

Universiteit verwijdert gedicht eigen huisdichter

De stoepkrijtactie van Joost Oomen, huisdichter van de RuG, was een groot succes. Hij haalde de voorpagina van het Dagblad van het Noorden en de televisie. Ik werd ook buitengewoon vrolijk van deze actie waarbij een peloton jonge mensen de stad onder gedichten krijtte. Vandaag waren sommige gedichten door de vele voetstappen al weggesleten. Ik zag nog wel een bijna gave Delphine Lecompte op de in de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat en ook de gedichten op de pilaren voor Albert Heijn zullen het wel overleven.
Een gedicht werd al snel weggepoetst: het gedicht van huisdichter Joost Oomen zelf op de trappen van het Academiegebouw. Vannacht zag het er nog zo uit (op de foto van Barthe Brinkman). Vanmiddag kon je alleen nog heel vaag iets ontwaren. Een poetsgrage conciërge vond de actie blijkbaar niet zo heel erg geslaagd.

Hier nog een filmpje van RTV Noord:


Reactie van Frank den Hollander hieronder over de reden van het weghalen:
Dat het gedicht werd weggepoetst, had te maken met de afscheidsdienst voor de overleden RUG-bestuurder Koos Duppen, die gistermiddag in het Academiegebouw werd gehouden. Het zou een beetje de plechtigheid ontsieren als de kist over die letterbrij naar binnen moest worden gedragen...

3 opmerkingen:

Frank den Hollander zei

Dat het gedicht werd weggepoetst, had te maken met de afscheidsdienst voor de overleden RUG-bestuurder Koos Duppen, die gistermiddag in het Academiegebouw werd gehouden. Het zou een beetje de plechtigheid ontsieren als de kist over die letterbrij naar binnen moest worden gedragen... Jammer, slechte timing van Joost.

coen zei

Ja, dat schreef Maarten Praamstra ook al op Facebook. Dan wordt het inderdaad wel iets begrijpelijker.

Han zei

Maar Coen, het zou fijn zijn als je aan de reden van wegpoetsen ook nog even apart aandacht geeft op je weblog....de reacties op je berichten worden natuurlijk niet door iedereen gelezen.....en nu blijft het zo'n bericht waarvan de lezer denkt: "die RUG bestaat uit een stelletje halve barbaren en poëziehaters". Wat allerminst het geval is....