De eerste twee 'werkdagen' er al op zitten. Gisteren de opening. Halverwege de dag met Corrie naar de bibliotheek van onze school gegaan omdat ze daar boeken wegdoen. Een paar honderd boeken lagen uitgestort op tafels. Vooral oude middeleeuwse werken die toch allemaal op internet staan, maar ook studies naar de historische letterkunde en zelfs moderne letterkunde (Mulisch, Toonder, Vroman, Warren, De Moor). We hebben enig reddingswerk verricht en nu stapelen de boeken zich op op onze bureaus en kasten. Ik ben van mening dat alles gered moet worden (nou ja, behalve de boeken van Judicius Verstegen), maar ik ben bang dat het aanbod boeken steeds schraler en schraler wordt.
Ik zou bij de introductie van eerstejaars talenstudenten zeggen: ga een boek lezen, maar wij bedachten dat de eerstejaars wel de lelijke kale muren konden verven. Op de onderstaande foto's ziet alles er nog heel leuk uit. Toen het 'af' was waren de meningen op zijn zachtst gezegd gemengd.
'Is dit een ontgroening?' vroeg een studente.
'Dit is juist een begroening,' zei haar klasgenoot.
3 opmerkingen:
Lijkt me príma start van dit nieuwe schooljaar; boeken redden en ontgroening door begroening. :-)
Benieuwd naar het fleurige resultaat en het mooie plekje dat de door jullie geredde boeken ongetwijfeld in dat kleurenscala ergens zullen vinden!
wilma.
Maar waarom werden de boeken weggegooid? Moest er ruimte te komen of werden ze te weinig gelezen?
En waarom mogen jullie niet meebeslissen?
De weeklezer
De antwoorden zijn: ja, ja en nee, we mogen niet meebeslissen, maar we mogen wel betalen voor nieuwe boeken. Meestal is er wel een hele aardige bibliotheekmevrouw die ons inseint dat er boeken op de tafel liggen (en soms leggen ze zelfs een doosje apart voor ons, maar dat zijn de echte boekenliefhebsters onder de bibliotheekmedewerkers - die worden langzamerhand vervangen door computerdames).
Een reactie posten