hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 6 december 2007

Dee terug bij de Dichtclub

Het nadeel van Groningen is dat de meeste mensen er na verloop van tijd weg willen. Ze willen naar Amsterdam (Tsead Bruinja) of Rotterdam (Daniël Dee). Vaak komen dat soort mensen wel weer terug uit nostalgie, maar dan zijn ze al heel oud. Toch blijft Groningen trekken. Gisteren was Daniël Dee terug bij de Dichtclub in café Marleen. Inmiddels heeft hij in Rotterdam iets soortgelijks opgezet. En omdat hij daar nu woont is de bundel Koffiedik zingen ook daar gepresenteerd. Maar een kleine reprise vond gisteren plaats tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Dichtclub.

Natuurlijk las Dee uit zijn bundel het gedicht voor waarin Sinterklaas voorkomt en het gedicht dat hij opgedragen had aan Stefan Nieuwenhuis. Stefan Niewenhuis las natuurlijk ook poëzie voor, maar kreeg te maken met Ruth Koops van 't Jagt die een noodzakelijke sanitaire stop moest maken. Aangezien de dameswc achter de optreedmicrofoon is, kan dat niet ongezien.


Het waren de zenuwen ongetwijfeld. Even later stond ze zelf op de voorleesplek.

De wc is wel de rode draad in dit verhaal, want op de mannenwc hangt een gedicht van Dee. Tijd voor een fotoreportage.Waarna Dee weer snel aan het signeren sloeg. Hier voor een groupie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De meest mensen die er waren willen gewoon in Groningen blijven

Emiel zei

hahaha die poster heb ik daar nog opgehangen.

Ach, je moet je steentje bijdragen he ;)

groetjes

PS: het blijft een leuke weblog. Ik lees em graag