hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 7 augustus 2008

Dichtclub in zomerse sferen


Het was lang leeg in Café Marleen. Dat kwam omdat de rokers buiten zaten en alle dichters schijnen te roken én omdat het vakantie was. Gelukkig liep het café vol toen de dichters begonnen. Omdat mijn zus Annet er was nu ook eens een foto van mijzelve voorlezend, en eentje van Ellen Deckwitz die een off-day had en met een biografie over Mishima binnenkwam, en eentje van Hedwig Baartman, de gastdichter van deze keer.



Daarna werd het steeds minder literair. André Degen maakte vrolijk reclame voor zijn vakantiebestemming (waar naar het schijnt dodelijk teken rondlopen. Ellen leerde een groot deel van de Dichtclub nieuwe woorden 'batsen' en 'baffen' bijvoorbeeld. De offe day van Ellen werd nog offer toen zij haar ketting kapot trok. Meteen dook er een jonge man naar haar voeten. Ze keerde haar tas vervolgens binnenstebuiten en meteen kon je zien wat er allemaal rondgaat in een jonge vrouwelijke dichtersziel. Om het gesprek over een andere boeg te gooien zei Jan Glas tegen Alfred: 'Wat een leuk hemd. Heb je die bij Hennes & Mauritz gekocht.' Waarna enige consternatie ontstond omdat het overhemd van de topontwerper Karl Lagerfeld bleek te zijn. Wat natuurlijk ook vastgelegd moest worden. Het bleef nog lang onrustig in de stad.



1 opmerking:

Anoniem zei

Hahaha, die Jan! Tactvol ding. Toch is het niet raar dat hij dat dacht, ik herinner mij nog levendig de 'Karl Lagerfeld for H&M'-lijn, een paar jaar geleden. Ik heb nóg blauwe plekken.