hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 20 september 2008

Martin Ros: de hoogtepunten van 20 september


Meisjes denken alleen aan penissen en wat deed Martin Ros vroeger op de hei. Deze geheimen worden allemaal onthuld op Radio Selexyz.

Wanda Reisel - Die zomer
- Het is uitgegeven door Querido, geschreven door Wanda Reisel... Selexyzpresentator: Die zomer genaamd. een achterop mij ogende Curacaose. Ik heb altijd een afvallige neiging gehad voor Surinaamsen, dus ze kan er bij mij niet geheel mee door. Ze is van 1955 en dat zegt al iets.
- Het is de zomer van 1999, van 1990 oh hè nee, verdorie van eh eind van de jaren tachtig, dus begin van de jaren negentig.
- Je hoort niks van het onderwijs. Hoe gaat dat? Leren die kinderen nog wat? Ik heb niet anders geleerd, dat weet u toch ook, het onderwijs is toen heel lelijk verprutst door allerlei functionarissen, ik zal maar niet zeggen van welke partij, wat ze nu nog proberen te herstellen. Maar de domheid is gaan triomferen en dat is in die tijd begonnen. Selexyzpresentator: In 1970?
- Ik ben een ouder wordende man, alhoewel ik nog een oog heb voor het vrouwelijk schoon, ben ik een ouder wordende man, dus ik weet niet meer hoe ze leven, hoe ze denken, hoe ze praten. Die meisjes van 17, 18 jaar, volgens dit boek doen die niets anders - zitten de héle dag aan hun aan penissen te denken, ze voelen ook constant aan penissen, is het heerlijkste wat er is. Het is net een zwaan in hun handen, weet je wel en ze zitten ook alsmaar aan die eh hoe heten die die tepels: worden die nog groter? Oh vreselijk, het is een onuit...onuitstaanbaar volkje.
- Ik kende alle plekken op de hei, waar je kon gaan liggen en waar je het geheime ritueel voltrok. Weet je wel. Nu gaat er niemand meer naar de hei. Ze doen het in de kamer. Vader en moeder doen het voor.


David van Reybroeck - Pleidooi voor populisme
- Je zet de televisie maar aan en over Geert Leusink of hoe die die man ik vergeet altijd zijn naam? Selexyzpresentator: Wilders. Geert Wilders: 'dat is een schoft een schorem.' Je hoort alleen maar wartaal over hem. Maar hij heeft wel een grote partij opgericht. Hij zegt keurig wat hij bedoelt en hij vat samen - ik zeg niet dat hij gelijk heeft - maar hij vat samen het grote ongelijk, het, daar waar de malcontenten in Nederland over klagen, die dingen brengt hij naar voren.
- Kijk eens naar de programma's op tv. Die worden steeds slechter. Heel Nederland zit 's avonds naar die man met het dikke hoofd te kijken, die een enorm fortuin krijgt van de VARA, weet je het? Ik zal zijn naam maar niet noemen. En maar lachen! En maar lachen! Waar lachen ze om? Om zichzelf! Om de winden die uit hun eigen reet komen. Het zijn de malcontenten en die hebben geen cultuur.
- Zeggen sommige mensen: ze zijn niet cultuurloos: ze hebben toch hun eigen muziek, hoe mooi is dat niet? Nee dat vinnik niet mooi. Maarten 't Hart heeft ook eens gezegd, en die weet wat van muziek, Maarten 't Hart die speelt zo alle psalmen uit zijn hoofd op het orgel dat is nogal wat en die zegt: die hele nieuwe muziek uit Amerika is shit. Dat komt uit de onderste lagen, uit de onderbroek van die mensen.


John van den Heuvel en Bert Huisjes - Willem Holleeder
- De criminaliteit krijgt een sociale status. En dat is eigenlijk in Nederland begonnen met die 'catching' van...die...man van Philips van die fabriek. Hoe heet dat? Die schatrijke man. Die met z'n met z'n hoe heet dat z'n z'n eh chauffeur werd opgesloten, ze hebben die man... Selexyzpresentator: Heineken. Heineken!
- Ook die kerel die doodgeschoten is vlak voor dat hotel, hoe heet dat, die beroemde man die naaide met die vrouw die eh getrouwd is met een prins van ons. Weet je nog? Ja, ik verzin het toch niet. Het staat hier allemaal in. Selexyzpresentator: Nee, ik kan de naam even niet eh Ja! Hoe heet ze nou? Ze heeft twee of drie kinderen hoe heet die prinses? Watte? Selexyzpresentator: Bruinsma. We worden geholpen door het geluid. Bruinsma! Bruinsma! Die heeft met die vrouw in de boot gelegen.


Peter van Straaten - Zo zijn we niet getrouwd
- Ook bij het bed, bij het bed, ik noem maar het hele erge. In bed, ook in Nederland nog. Niet op de hei daar liggen ze niet meer. Als je de hele hei afstroopt zondags: je komt geen span meer tegen. Ze doen het in bed.
- Die intellectuelen van links, die lezen niet meer, maar drinken.

1 opmerking:

schrieverij zei

Weer uiterst vermakelijk opgetekend Coen.

glas