hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 23 november 2008

NHL: Willem Smink weblogt (6)


Tien dagen heeft Willem erover gedaan om de volgende weblog te schrijven. Precies 270 woorden zijn het geworden en ze gaan niet over het verdwijnen van het NHL-magazine, ook niet inhoudelijk over de bezuinigingen van 2,5 tot 3 miljoen, maar over 'positieve imagebuilding'. In tegenstelling tot andere hogescholen is de NHL 'een beetje grijs' (dit zegt Willem niet, hij citeert onbekenden die dat gezegd zouden hebben).
Dat imago moet echt beter. Er zijn zat mogelijkheden om meer kleur aan deze beeldvorming te geven. Er gebeurt hier ongelofelijk veel moois. Positieve beeldvorming is geen gebakken lucht.

En hoe kunnen we beter werken aan onze 'positieve imagebuilding'?
Ten eerste kunnen we consequent uitdragen waar we onderscheidend in zijn. Mijn stelling is dat we dat zijn op met name twee thema’s: de marktgerichtheid van de opleidingen en de kwaliteit van de studentenbegeleiding.

Dan zal er ook wel een ten tweede komen:
Ten tweede kun je de beeldvorming verbeteren door bijzondere prestaties beter over het voetlicht te brengen. Ieder instituut heeft wel zijn parels. Die moeten af en toe worden opgepoetst en tentoongesteld.

Ik heb afgelopen donderdag op een workshop ook nog uitgelegd waar we heel erg goed in zijn. De NHL slaagt er uitstekend in om van een school een bedrijf te maken. We zijn heel erg goed in het opschonen van onze bibliotheken; alle interessante boeken zijn de afgelopen jaren uit de 'mediatheek' gedonderd. Vanwege de verhuizing kopen we al enkele jaren de nieuwste schoolmethodes niet meer in: we zijn dus ook erg goed in het lesgeven geworden uit oude schoolmethodes die op de meeste scholen al niet eens meer gebruikt worden. De zaal moest ook erg lachen toen ik zei dat ik 'studieloopbaanbegeleider' was geworden. Sommigen herkenden de term helaas. We zijn dus ook erg goed in het gebruik van 'newspeak'. Tot zover mijn bijdrage aan de 'positieve imagebuilding'.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou momenteel ook niet weten wat voor parels de NHL in huis heeft!!
- Begroting die niet klopt
- Rooster die om te huilen zijn
- Lokalen te korten
- Diverse bezuiningen
- Een nieuwe gebouw neerzetten dat meer op een kas lijkt, ideaal veel licht inval als je achter de computer zit te werken!!!

coen zei

Dag Anoniem. Dank voor de reactie, maar toch vind ik het prettiger als er een naam bij staat.