hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 12 juli 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 11 juli


Huppelepup is er weer en een liefdesverklaring voor Liesbeth List en nog wat andere hoogtepunten op radio Selexyz.

Herman Veenhof - Zonder twijfel (biografie over Pieter Jongeling (Piet Prins))
- Dat was de voorganger van de GPV, en het GPV is de voorganger van de Christenunie, is de voorganger van die nu in de kamer zitten en die jou het roken verbieden op zondag. Of in ieder geval, nee, ro ut ut ut samengaan dat mag nog wel, maar ut eh ut eh roken mag niet meer.
- Je weet je had toen ook nog met die man van die van de van die op de P veel op het EO was, hoe heette ie Ad Ad Ad Huppelepup.
- Hij is voor mij zijig, maar ook sterk. Hij schreef allemaal oorlogsboeken over Snuf. Snuf, dat was een speurhond.
- En die hond was altijd tegen de Duitsers ook hè. Het is een hele goeie hond. Ja Hahahaha.


Willem Frederik Hermans en Rudy Kousbroek - Machines en emoties
- Die [Ethel Portnoy en haar dochter, cp] lopen als lorren [volgens Blaski: als longen] door dit boek heen.


Cees Nooteboom - 's Nachts komen de vossen
- En dan kwam ie ook altijd bij mij op de Arbeiderspers, want hij zat toen bij de Arbeiderspers, kwam die, zag die een boek liggen: 'Goh, dat is wel leuk, dat wil ik wel eens lezen.' Want hij was dus gewoon om nooit boeken te kopen, maar die altijd mee te nemen.
- Je kan zeggen: gewoon gewerkt heeft Nooteboom nooit. Hij heeft altijd geld geïncasseerd en ging daarvan reizen.
- [Na allerlei lange uitwijdingen, cp] Selexyzpresentator: Maar nu even naar dit boek 's Nachts komen de vossen. Dat is volgens mij een paar maanden uit. Als ik het goed heb. Er staan acht verhalen in. Nou, is een paar weken uit, maar dat is het herdrukt, natuurlijk, want eh Arbeiderspers eeehh Atlas, waar die nu zat, nadat ie eerst bij de Arbeiderspers zat, ging ie naar Atlas en Atlas is hem kwijtgeraakt. De Bezige Bij heeft hem overgenomen, die incasseert al die grote schrijvers, dat weet je. [Het boek kwam in februari uit.]
- Paula is voor mij, hoe heet ze, die zangeres Selexyzpresentator: Ja, Liesbeth List bedoelt u. [Is het antwoord op de prijsvraag van Selexyz deze week.] Liesbeth List. Selexyzpresentator: Hadden we het net over. Liesbeth List die mij nog de rillingen in mijn rug brengt als ze die Franse chansonières nadoet. Ja, beperkt natuurlijk, maar het was iemand. Was een grote zangeres die op een bijzondere wijze gekleed ging. maar de wijze waarop ze behandeld is in die relatie met Nooteboom is verschrikkelijk. Hij terroriseerde haar.
- Hij bindt haar vast op een stoel. 'Je moet doen wat ik zeg!' Begrijp je wel? Dat is het geweest. Ja sorry, ik ben hier een beetje fel over, want ik heb zelf een grote liefde voor Liesbeth List. Mag die vrouw ook bestaan? Mag ze ook een liedje zingen? Mag ze ook schitteren op de tv? Ja natuurlijk mag ze dat! En dat mag ze ook zonder Nooteboom! Laat Nooteboom z'n gang maar gaan. Die zoekt zijn eigen wereld. Het is een andere wereld, het is een verstilde wereld. Die verhalen gaan ook over de stilte waarin hij leeft. En dat doet ie heel knap en goed. Hoewel, het is voor intellectuelen; de gewone man kan niet uit de voeten met dit boek. Maar 't is toch, Ja, hij is wel iemand. Maar ik heb wel noten met hem te kraken. Begrijp je? Selexyzpresentator: Een mooie uitspraak over een man die Nooteboom heet, vind ik Jahaaaahaahaa! Hahaha.

2 opmerkingen:

Nick ter Wal zei

Schitterende Ros-retoriek: 'Ja sorry, ik ben hier een beetje fel over, want ik heb zelf een grote liefde voor Liesbeth List. Mag die vrouw ook bestaan? Mag ze ook een liedje zingen? Mag ze ook schitteren op de tv?' Ga ik ook eens gebruiken.

blaski zei

@Coen: Volgens mij zegt Ros dat Portnoy en haar dochter als longen door het boek heenlopen. Niet als lorren.