hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 15 juli 2009

Top 10 Nederlandse literatuur - week 29


Steeds grotere literaire malaise in de top 60 van de CPNB, slechts zeven boeken om een literaire top 10 te kunnen maken. Een nieuwe Bril is de top 60 binnengekomen. Nog steeds geen spoor van Gerbrand Bakker. Op de top 100 van het marktonderzoekboekenvak komt hij ook al niet voor.
De CPNB publiceert elke week een top 60 van best verkochte boeken. Alle titels staan door elkaar (non-fictie, fictie, Nederlands, vertaald, crimi, literatuur). Daarom de literaire top 10 van best verkopende Nederlandse titels (die ik tot de literatuur reken). Tussen haakjes de stand vorige week, tussen haakjes na de titel de stand op de Bestsellerlijst van de CPNB.

1 (2) Herman Koch - Het diner (8) 27e week
2 (1) Tommy Wieringa - Caesarion (10) 9e week
3 (3) Robert Vuijsje - Alleen maar nette mensen (24) 14e week
4 (5) Arthur Japin - De overgave (30) 11e week
5 (4) Martin Bril - De kleine keizer (32) 12e week
6 (6) Martin Bril - C'est la vie (35) 7e week
7 (-) Martin Bril - Dertig graden in de schaduw (40) 1e week
8 (-)
9 (-)
10 (-)

3 opmerkingen:

Bart zei

Er verschijnt erg weinig nieuwe Nederlandse literatuur momenteel. Nu ik in de zomervakantie bijna dagelijks in de boekhandel sta, word ik wel eens moedeloos van de stapels 'oude' boeken. Het is dus logisch, dat er weinig Nederlandse literatuur in de Bestseller 60 staat. En als er iets nieuws verschijnt, dat wordt dit niet veel verkocht - mensen zijn vooral op zoek naar 'lekkere zomerboeken' voor een 'zacht prijsje'.

Gelukkig is het zo weer augustus en september: een nieuwe Maarten 't Hart staat aangekondigd en - hier kijk ik erg naar uit! - de nieuwe Rosenboom!

coen zei

De mensen moeten beter inkopen. Ik kijk ook uit naar de nieuwe Roosenboom.

peter de groot zei

- "De mensen moeten beter inkopen."

Wat zegt het Vaticaan?