vrijdag 25 september 2009

Belcampo-stipendium uitgereikt aan Jan Glas

Toet literair Groningen was aanwezig bij de presentatie van de nieuwe bundel die Jan Glas schreef naar aanleiding van het winnen van het Belcampo-stipendium. De allereerste winnaar Louis Stiller was er, Aly Freije, Tonko Ufkes, Melle Hijlkema, Henk Puister, André Degen, Rense Sinkgraven, Jane Leusink, Lupko Ellen, Roos Custers, Dolf Verlinden, Erik Harteveld, Erik Kweksilber, Doeke Sijens, Dick Ottevangers, Sacha Landkroon en ga zo maar door. Uit Twente was AFdH-uitgever Paul Abels aan komen rijden op zijn brommer, het kon niet op.
Gedeputeerde hans Gerritsen hield een korte toespraak, waarna Anneke Claus het mooie juryrapport voorlas. Ze was wat allenig want Albertina lag met Spaanse griep in Friesland en ook Gillis Dorleijn was afwezig.
Een kort gesprek met Jan Glas volgde.
'Zit je goed?'
'Nou nee, ik moet nog even zoeken naar de juiste houding, want ik wil er wel een beetje aantrekkelijk bij zitten.'
Een van de hoogtepunten van de middag en een revelatie voor veel mensen was het optreden van de Firma Weijland die nog wat Achterhoeks in het Gronings strooiden.
Drank en hapjes na.
En petit comité met de gemotoriseerde uitgevers Peter ten Hoor en Paul Abels en natuurlijk de prijswinnaar gegeten bij de Opera. Het was een mooie middag.

(De eerste drie foto's zijn gemaakt door Alfred Vegter)

3 opmerkingen:

Gelkinghe zei

"en natuurlijk de prijswinnaar gegeten bij de Opera"

Ik hoop dat ze hem een beetje smakelijk hebben opgedist...:-)

coen zei

@ Gelkinghe: nee, deze zin kun je niet fout lezen. Als het woord 'natuurlijk' er niet had gestaan had dat wel gekund, maar nu niet.

Marjan zei

Hoera voor Jan! Ik ben ook blij om te zien dat zijn streven om er aantrekkelijk bij te zitten gelukt is. Jij niet minder, hoor Coen.