hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 28 november 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 28 november


Wat Rik Zaal vergat in zijn dikke boeken. Te beluisteren op radio Selexyz.

Dominic Lieven - Rusland tegen Napoleon
- Ik heb eergisteren nog gegeten in een restaurant in Putten. Dat is helemaal ingericht: Napoleon is daar geweest. 't Hangt vol schilderijen. Die man knielt, de eigeneaar knielt bijna neer op z'n eh voor eh voor Napoleon! Dat is een held! Ook in Nederland! Die man heeft alleen maar Nederlanders verwoest! Veertigduizend, eh pardon, twintigduizend zijn'd'r naar Moskou getrokken, daar zijn d'r achtduizend van terug gekomen, wil je er om denken?
- Want tsaar Alexander was vooral iemand die, ja ik kan het ook niet helpen, achter blanke Franse vrouwen aanzat: de broek afstrijken, d'r op!

Archie Brown - De opkomst en ondergang van het communisme
- Je kent natuurlijk de beroemde naam. Selexyzpresentator: Lech Walensa. Lech Walensa!
- Hij rekent ook uit, dat is ook indrukwekkend, alle cijfers geeft ie, de oppervlakte van het aantal mensen dat omgekomen is door de wandaden van het communisme.
- Daarom is dit een zeer leerzaam boek. Het klinkt soms ingewikkeld wat ik zeg, maar als je hem rustig leest, kun je het allemaal volgen, maar je moet er een paar avonden, misschien een paar nachten, dan doe je maar niet het hele erge, maar dan ga je dit boek lezen.

Rik Zaal - Heel Nederland
- Ze zijn bijna niet te tillen. Je kunt ze dus in de auto kun je ze niet meenemen, want ze zakken door de voorband heen.
- Hij prijst bijvoorbeeld die dingen van Valkenhof, hoe heten die ook alweer, die een beetje aan de goedkope kant zijn, maar hij zegt vaak tijdens Selexyzpresentator: Van der Valk, denk ik. Van der Valk. Selexyzpresentator Je hebt nog meer restaurants onder... Maar die zijn toch geweldig, zegt ie, Van der Valk is geweldig. Selexyzpresentator: Zegt hij dat in het boek? Dat zegt ie: ga d'r maar eten.
- Selexyzpresentator: Het draagt een wat pretentieuze titel natuurlijk: Heel Nederland. Vergeet ie echt geen stukjes? Nee, eh ha. Héééle kleine dingen, vergeet ie. Bijvoorbeeld in 's Gravenland een school van de afgescheidenen van de eh van die beweging die wel eens aan de deur komt, hoe heten ze ook alweer, jehova, die hebben een afgescheiden school, die hebben ze daar gebouwd en die organiseren alsmaar congressen over Kafka. In al m'n onschuld, omdat het vlak bij Hilversum lag, ben ik er als jongen ook heen gelopen om dat 's nachts mee te maken. En dan hebben ze het alleen maar over Onzelieveheer natuurlijk. Dat is dus een bedrog: die Kafkascholen bestaan niet echt. Ze hebben het nooit over Kafka. Dat is dus een eigenaardigheid die hij vergeet.

3 opmerkingen:

blaski zei

Wat is dat voor raar reclamepraatje voor Van der Valk? Of heeft Ros er pas kortingsbonnen voor gekregen of zo? Ik geloof eerlijk gezegd nooit dat Rik Zaal er zo expliciet reclame voor maakt in zijn boek..

coen zei

Ik denk dat hij gewoon erg houdt van appelmoes met een kers.

blaski zei

LOL Coen :-)