hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 20 december 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 19 december


Eerst maar weer eens de Tweede Wereldoorlog en primeur: Ros wordt bijziende! Allemaal op radio Selexyz.

Alex Kershaw - Het Ardennenoffensief
- Ik wil toch even beginnen met, anders zeggen de mensen dat ik het te veel over de oorlog heb, wat niet zo is, want ik heb er al wekenlang niet over gesproken. Selexyzpresentator: Nou, het komt nog wel eens langs hoor, meneer Ros. Het is natuurlijk: de mensen vragen er ook naar, want die oorlog zit hun hoog. En veel oudere luisteraars zullen ook met mij opveren als ik zeg: het Ardennenoffensief. [De laatste keer dat Ros het over de oorlog had, was vorige week, cp]
- Selexyzpresentator: Maar hoe slaagden die 18 man, want die worden genoemd in dit boek, er in om drie Duitse aanvallen af te slaan? Ja, da's niet te geloven. Lees dat maar eens. Dat is een heroïsch verhaal.
- [Ros haalt tijdens zijn oorlogstetterdetetterdetetter nog een oud boekje uit zijn plastic tasje.] Selexyzpresentator: Hoe oud is dit boek dat u nu net aanhaalt? Ik kan het even niet vinden. Dat kan je veel op Lekturama, dus op boekenmarkten vinden. Vind je altijd... Selexyzpresentator: Het is uit een serie die blijkbaar De Tweede Wereldoorlog heet, Het Ardennenoffensief. [Boek stamt uit 1978, cp]

Arend Jan Boekestijn - De prijs van een slecht geweten
- Het is eigenlijk, ik zeg het een beetje lief en aardig, het grootste oude wijf van de Tweede Kamer: dat is Arend Jan Boekestijn.
- Want die minister die we nu hebben met dat prachtige PvdA-hemd aan, nee ik bedoel niet Verhagen, ik bedoel die PvdA-man en die zo'n, altijd kritiek had erop, toen die er nog niet in zat, Selexyzpresentator: Hoe heet ie. Hij had zo'n zwierige kuif. Oooh! Selexyzpresentator: Hij zat in een commissie vroeger. Oooh, vreselijke man. Nu is alles goed wat ze voor de Derde Wereld doen. En d'r wordt aangetoond dus door Arend Jan Boekestijn, maar verder zwijg ik erover, in zijn boek dat voor de helft het geld wordt weggegooid. De arme mensen zien d'r nooit wat van terug, de rijke stinkerds nemen het in bezit en kopen er machinegeweren voor jongens van twaalf jaar die al tien jaar lang een burgeroorlog voeren in de Congo. Selexyzpresentator: Op basis waarvan beweert hij dit in dit boek? Op, van feiten! Het hele boek... Selexyzpresentator: Waar haalt ie die feiten vandaan? Dat achterste, de achterkant van het boek is niks anders dan een dossier buitenlandse boeken en stemmen over dit onderwerp. Selexyzpresentator: Heeft hij ook een alternatieve oplossing om die mensen daarover wat. Het is niets anders dan alternatief.

Youp van 't Hek - Omdat jij mijn beste vriend bent
- Hij komt zelf uit een rijke stinkerdsmilieu, hè. Uit Het Gooi. Veel hockeyen, veel met de veel zeilen enzo, enfin heel slechte en verwerpelijke mensen.
- [Ros wil een stukje voorlezen] Heb je nog een bril? Ja, want ik word bijziende. Dat zullen de mensen ook betreuren, op een gegeven moment zullen ze mij niet meer horen: Ros is bijziende. Het is heel erg.
- Je kan de televisie niet aanzetten of Jan Smit verschijnt. Met z'n vrouw en z'n kinderen. Hij heeft nu weer een huis gekocht voor z'n kinderen. Jan Smit, die is de zomer door. Selexyzpresentator: Heeft die kinderen dan? Ach, joh, het stikt ervan. Je trekt de deur open en de kinderen stromen naar buiten. Hahaha.

Raymond Bouwman - Mister Ajax, De eeuwige jeugd van Sjaak Swart
- Hij is met z'n vrouw getrouwd toen ze twaalf jaar was.
- Selexyzpresentator: Komt hij uit een vergelijkbaar milieu als Johan Cruijff? Uit Betondorp? Ja. daar komt ie... Selexyzpresentator: Ook al. ja, ja, natuurlijk, het is een betonnen figuur. Het is... Jantje Beton.

Philip Roth - De vernedering
- Hij zoekt compensatie bij een vrouw die uit het volle leven komt, zwaar lesbisch, die weet ie om te turnen. En met een grote koffer met apparaatjes kan ze hem ook omturnen. En hij wil ook zo ver gaan dat hij die vrouw, die hij van lesbisch tot normaal heeft geconformeerd, die zegt zelfs op een gegeven ogenblik 's ochtends tegen hem: 'Ik wil een kind van je.'

2 opmerkingen:

blaski zei

Komt die Sjaak Swart nou eigenlijk echt uit Betondorp? Ik geloof er eigenlijk geen snars van :-)

coen zei

@ blaski: ik vraag het me ook af.