maandag 4 januari 2010

Balansdag bij Godert Walter

Vandaag voor het eerst gebalanst. Door het hele land zijn de meeste boekhandels op de eerste maandag van het nieuwe jaar dicht omdat de voorraad geïnventariseerd moet worden. Giny doet altijd mee in Amsterdam bij Nijhof&Lee en ik mocht dit jaar meedoen met de ploeg van Godert Walter (vooral omdat er bijzonder lekker eten in het vooruitzicht was gesteld van Hanneke Kweksilber).
Ik begon meteen al met vertraging - ga je eens op tijd weg, is je fietsslot bevroren - omdat ik moest lopen, maar gelukkig zat iedereen in de winkel nog aan de koffie. Daar werd eerste de stand van zaken in het afgelopen jaar doorgenomen, waarna een instructie volgde voor duo's die de kast door moesten. Kleur geel en zwart mocht in de kast blijven, de rest in de opruiming (op de kaartjes van het Centraal Boekhuis staat een bepaalde kleur) en voor de rest moesten we nog een heel aantal codes en winkeleigen formules in het hoofd prenten voordat we verder mochten.

Overigens bleek de kleurcode verkeerd: geel (2009) en groen (2008) mocht in de kast blijven, terwijl juist zwart in de opruiming ging. Zo ga je dus de hele kast bij langs. Ik zei: 'Geel, 19 euro 80.' En dan schreef Doeke op een formulier in het rijtje geel (ook wel het R-rijtje): '19,80'. Wat in de zwarte dozen ging (de O-rijtjes), verdwijnt naar de opruiming.
Hieronder zie je een actiefoto van het duo Jan Hovy en Klaas Swaak.

Zaterdag 9 januari om 10.00 uur begint de jaarlijkse opruiming.

2 opmerkingen:

Gelkinghe zei

Volgens mij zit die Swaak gewoon te lezen.:-)

Anoniem zei

Wij hebben een ander systeem van noteren merk ik. Er staan veel boeken klaar voor de opruiming, omdat we vorig jaar geen opruiming hadden.
Eentje heb ik al gereserveerd. Zo gaat dat. En lekker eten erna hoort er bij. Ja, Gelkinghe, lezen of inkijken mag niet. ha,ha
Giny