hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 31 juli 2010

Nieuwe boeken bij De Slegte

Ik was vanmiddag bij De Slegte in Groningen. Dat was een beetje een deprimerend uitje, want op de begane grond is geen literatuur meer te vinden. De kelder is alleen nog maar bestemd voor jeugdboeken. Op de tweede verdieping waar je altijd bijzondere lietrairewerken kon vinden is de literatuur grotendeels ingeruild voor een megawand vol esoterie en spiritualiteit.

Maar het meest vreemde was dat op de tussenverdieping nieuwe boeken verkocht werden. De complete top 50 van best verkochte boeken lag daar te koop in de winkel. In maart schreef Boekblad nog dat De Slegte nieuwe boeken alleen via de nieuwe website zou aanbieden.
Het is niet de bedoeling om ook in de winkels het assortiment tweedehands, ramsj en antiquarisch aan te vullen met een assortiment nieuwe titels. Dat zou niet bij het concept passen. Bovendien is daarvoor geen ruimte in de winkels. Scheermeijer verwacht ‘dat nieuwe boeken binnen een halfjaar tien tot vijftien procent van de online omzet uitmaken.’ (Boekblad online)

Nu, eind juli liggen de stapels dus wel gewoon in de winkel. Weer een concurrent erbij voor de gewone boekhandel.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hm, voor nieuw-uitgekomen boeken ga je toch niet naar de Slegte, maar naar een van je vaste boekhandels? Dat lijkt me niet zo'n grote concurrent.

coen zei

@ Anoniem: ik wel. Maar er sluiten op dit moment boekhandels in de provincie omdat de top 50 ook bij Albert Heijn, Super de Boer en allerlei drogistenketens liggen.

Anoniem zei

Coen, ik deel je zorgen.Gelukkig zijn er nog mooie boekwinkels, zoals De Koperen Tuin in Goes. Maar ja, hoe lang nog?
Gerrit Tinholt.

Annet Scheermeijer zei

Beste Coen,
De Slegte in Groningen is een aantal maanden geleden vernieuwd met de bedoeling om onze klanten beter te helpen om zijn/ haar boek te vinden. Het is jammer om te horen dat dit niet voor u geldt. We zijn bezig met een nog duidelijkere aanduiding van de rubrieken. Onze literatuur bevindt zich nu op de tussenverdieping en loopt door naar achter. Het klopt inderdaad dat er nu ook nieuwe boeken liggen. Dit wordt bij een aantal De Slegte winkels getest, er is nu ook ruimte om dit te doen. Regelmatig zijn er klanten die vragen naar deze nieuwe boeken (we zijn een boekhandel en daar verwachten veel mensen ook de nieuwste titels). Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen hebben we nu voor een aantal winkels de best verkopende nieuwe boeken aan het assortiment toegevoegd.