Regenboogreeks

zondag 17 oktober 2010

Paul Gellings presenteert De zomer van Icarus

Paul Gellings is op presentatietour. Zijn nieuwste roman De zomer van Icarus werd al ten doop gehouden in Zwolle, maar vandaag werd het boek gepresenteerd ten burele van uitgeverij Passage te Groningen, waar toet Literair Groningen was uitgelopen om de nieuwe auteur van Passage ondervraagd te zien worden door Anton Brand. In het publiek zagen we onder meer Jane Leusink, Jean Pierre Rawie, Rolien Scheffer, Anneke Claus, Rosa Timmer en Willem Jan van Wijk.
Anton Brand vroeg waarom Gellings was overgestapt van uitgeverij De Geus naar Passage. Volgens de schrijver was het hem nu al twee keer overkomen dat de man vertrok die binnen de uitgeverij de meeste waardering had voor zijn werk. Allereerst was dat Theo Sontrop bij De Arbeiderspers en daarna Reinjan Mulder bij De Geus. Gellings had wel lovende woorden voor de mensen die bij De Geus werkten, maar voelde wel dat het bedrijf veranderde, helemaal toen de dichters uit het fonds vorig jaar op het hart gebonden kregen om maar geen poëzie in te leveren. In Anton Scheepstra van uitgeverij Passage zag Gellings weer iemand die vol passie achter zijn werk kon staan.
Paul Gellings heeft veel plannen. Hij heeft de roman De vulkaan en het meisje herschreven en in de laatste twee maanden een roman voltooid waarin de zoekmachine Google een belangrijke rol speelt.
Tussen het publiek zagen we ook redactrice Roos Custers die een mooie opdracht in haar roman verkreeg.


Geen opmerkingen: