Regenboogreeks

zaterdag 12 februari 2011

Gert Katerberg wordt de nieuwe dorpsdichter van Raalte

Gert Katerberg wordt de komende jaren de nieuwe dorpsdichter van Raalte. Raaltenaren konden hun dichter kiezen. 894 stemmen werden uitgebracht (Katerberg kreeg 212 stemmen).
Tijdens de radio-uitzending van RTV Raalte over de nieuwe dorpsdichter van Raalte ontiegelijk veel gerijmel en geklets in de ruimte. Er was ook een gedicht tegen mij dat ik helaas niet gehoord heb. Ik kwam erin toen een dichter het woord 'hand' liet rijmen op 'Salland' (kreupelrijm volgens het Basisboek literatuur). Benne werd uitgeluid met een limerick door Gerda Westerink van de bibliotheek in Raalte. Wethouder De Groot: 'Benne je was onze eerste dorpsdichter en je hebt hem met verve vervuld.' Benne Solinger maakte 92 dorpsgedichten. 'Wat je gedaan hebt voor Raalte kunnen we nooit vergoeden.'
Gert Katerberg was mijn favoriet van de zes kandidaten.

UPDATE: De Stentor bericht ook over de verkiezing en zelfs de 'ode' aan mijn persoon wordt aangehaald.
Bert Rodenburg nam de gelegenheid te baat om een ode aan de criticus uit te spreken, waarmee hij refereerde aan de kritiek van oud-Raaltenaar Coen Peppelenbos, die vanuit Friesland een literatuurlog bijhoudt waarop hij de kwaliteit van de Raalter kandidaten had bekritiseerd. Rodenburg noemde de kritiek 'balsem voor de ziel'.

,,Dierbare mentor Coen, het ga u goed

En dat u nog maar veel mag schrijven.

Onze aller- allerdiepste wens?

Laat 'ie lekker in Friesland blijven'', aldus het slot van zijn gedicht.
Rodenburg is blijkbaar even slecht in dichten als in topografie. (Deze reactie had ik ook onder het artikel van De Stentor geschreven, maar die reactie is gecensureerd. Waarschijnlijk omdat ik volgens die krant ook in Friesland woon.)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind wel dat je nu alles zo maar kwakkeloos overneemt!
Dat ik niet een heel goede dichter ben, dat is me inmiddels ook wel duidelijk. Maar dat ik op deze manier in alle persberichten 'buiten spel' wordt gezet dat is echt niet normaal. Op Salland centraal hebben ze nog een toevoeging geplaatst maar verder? U loopt dus ook maar in dit straatje mee. Wat het aantal stemmen betreft liep ik er maar drie achter op de winnaar en eindigde met 209 stemmen op de 2e plek. Maar ja, ik kom uit Heino.
vr. gr. Flip Jonkman

Anoniem zei

Voor dat U gaat reageren.
Klakkeloos lijkt me beter.
Kwakkelen zou kunnen zijn als je in verwachting bent maar dat is op mij niet van toepassing.

coen zei

@ Flip: voor de gode orde: Ik heb geen persbericht gekregen. Ik heb mijn nieuwsbericht gebaseerd op die hemeltergende radio-uitzending vanochtend. De kranten kwamen veel later met hun digitale nieuws. In het ergste geval lopen zij dus in mijn straatje mee, maar ik vermoed niet dat er een complottheorie achter de verkiezingen schuilgaat. Dat snapt zelfs iemand uit Heino.

Unknown zei

Meer video's te zien op Heino-online.nl onder foto's en films.