hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 8 juni 2011

Schrijvers aan het Hoge der A (1)

Op Roze Zaterdag (2 juli, Groningen) vindt ook een literair festival plaats aan de Hoge der A. Tot nu toe zijn er al enkele topschrijvers gecontracteerd. Er komen er nog meer:
Gerrit Komrij (foto Jan Glas)
- Gerbrand Bakker: romanschrijver (o.a. Boven is het stil, Juni, De omweg) winnaar van Impac Dublin Award 2010, een van de belangrijkste internationale literatuurprijzen.

- Anja de Crom: schrijver met cultstatus. Schreef samen met Esther Bremer Pitty naar college, schrijft nu solo romans: Onafwendbaar. Halsoverkop werd bekroond tot het beste lesbische boek.

- Minke Douwesz: schrijfster van twee romans (Strikt en Weg - uitgeverij Van Oorschot). Voor de laatste roman ontving zij de Opzij-literatuurprijs.

- Jan Glas: dichter in het Nederlands en het Nedersaksisch. Schreef o.m. Het getal hondje en Vangers van zummer. Winnaar van de Freudenthal Preis 2006.

- Gerrit Komrij: Dichter, schrijver, columnist, bloemlezer. De eerste Dichter des Vaderlands. Won in 1993 de P.C. Hooftprijs. Komt speciaal uit Portugal over voor deze Roze Zaterdag.

- Ted van Lieshout: dichter, schrijver, beeldend kunstenaar, wat kan hij niet? Van Lieshout kreeg de Theo Thijssen-prijs voor zijn oeuvre. In 2009 verscheen Hou van mij, zijn verzamelde gedichten.


Met dank aan:

Geen opmerkingen: