hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 16 juli 2011

Haagse vertellingen (1)

Balloons by coen peppelenbos
Balloons, a photo by coen peppelenbos on Flickr.

Geen echt strandweer vandaag, maar wel weer om nieuwe sokken en T-shirts te kopen in winkelcentrum Leyweg. Daar heb je ergens een overdekt stuk waar je met de roltrap naar beneden kunt. Toen ik er kwam was er net wat tumult omdat een oude vrouw niet goed geworden was of gevallen was op de roltrap naar boven. De roltrap was stilgezet en bovenaan de trap hield een grote man het omaatje vast. Intussen bleven er allemaal mensen van beneden naar boven komen wat tot nog meer oponthoud op de trap zorgde. Turkse mannen hingen over de balustrade alles in de gaten te houden. Ik ging naar beneden en toen ik met sokken en T-shirts weer bovenkwam zat de oude vrouw op een stoel. Ze bewoog. Dat is altijd goed. Mensen die bewegen zijn niet dood.
Op drie meter van de trap stond een mooie zwarte man ballonnen te vouwen voor kinderen. Dat ging gewoon door, terwijl het gedoe bij de roltrap bezig was. Ik wilde wel een foto maken, maar vond het wat ongepast als achter mijn rug net een vrouw op de brancard werd afgevoerd. Ik ben dus nog maar een keer rondgelopen, naar de uitgang om te kijken of het nog regende (ja) en terug om te zien of de oude vrouw weg was. Daar ging ze, zittend op de brancard, stevig ingesnoerd. Toen kon ik deze foto maken.

2 opmerkingen:

bezorgde buurtbewoner zei

Kleine correctie: je bedoelt waarschijnlijk Winkelcentrum Leyweg. Winkelcentrum Leyenburg ligt aan de Escamplaan, daar heb je geen roltrappen.

coen zei

ik verander het