hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 21 augustus 2011

Noorderzon op zaterdag

Het was enorm druk op zaterdagmiddag bij Noorderzon. Prachtig weer. Ik zag een kind voorbij skaten en dacht pas later dat hij in de openingsvoorstelling gespeeld had. Gelukkig mocht hij overdag gewoon skaten. Bij de tent van Kidsliteraturia was het wat drukker. Ouders en kinderen zaten in de schaduw van de container te luisteren naar Mariken Jongman.
Nog meer aandacht trok de draaimolen op het veld, gemodelleerd naar figuren uit de schilderijen van Jeroen Bosch. De kinderen zaten verschrikt in de monsters. De kleinzoon van Douwe van der Bijl barstte zelfs in huilen uit. Dat kwam hij opa na afloop dan ook melden. 'Ik moest een beetje huilen.'
Op weg door het park zagen we ook nog Meindert Talma die zei dat het goed ging met zijn voorstelling. Ik had nog stiekem een foto van hem genomen dat hij op een plaskruis stond achter de container waar hij optreedt , maar dat ziet er weer zo voyeuristisch uit. Hier loopt hij ernaartoe.
Het was weer een andere voorstelling dan op Texel, zei hij, want daar zaten ze op een schip en dat was toch iets anders dan een container. Talma staat nog tot morgenmiddag op Noorderzon.
En daar zagen we ook nog Peter Middendorp, de kersverse dilf, met zijn kindje rondkarren over het terrein. Het was geen onverdeeld genoegen, zei de Volkskrant-columnist (die goed op zijn plaats is op bladzijde 2). Het petje was te groot voor het hoofd van zijn dochtertje en zakte dus steeds over de ogen. Het was wel goed om te zien dat Middendorp de wandelwagen met twee handen vastpakt en niet, zoals zoveel moderne vaders, alsof ze zich toch een beetje schamen, met één hand.

Vanmiddag weer, Kidsliteraturia (met Harm de Jonge en Angelique Boter), de volwassen Literaturia met Bas Heijne, Marjo Buitelaar en Ronald Plasterk. Meindert Talma is vanaf 16.00 uur weer present in zijn container.

Geen opmerkingen: