Rudi van Dantzig is gisteren overleden. Naast choreograaf was hij ook schrijver. Op Tzum.info merkt Bart Temme terecht op zijn boeken niet meer leverbaar zijn. Dat is vreemd, want Voor een verloren soldaat is toch een klassieke homoroman geworden. Succesvol verfilmd bovendien. Zo'n boek moet toch gewoon in druk te krijgen zijn. Maar nee, op internet kun je alleen tweedehands exemplaren krijgen van de boeken van Van Dantzig.
Een bijkomend effect (het gebeurde ook al na de dood van Willem Bijsterbosch) is dat je op de site van Boekblad geen in memoriam krijgt. Als je werk niet meer verkocht kan worden, is je schrijverscarrière voor niets geweest. Ik snap het wel, maar toch vind ik het onrechtvaardig. Van Dantzig heeft een mooie roman geschreven, een interessante verhalenbundel, een biografie over Noerejev, een (wat minder gelukte) biografie over Willem Arondéus en nog een paar boeken. Dan kan er toch wel een klein berichtje van af?
6 opmerkingen:
Wel zo'n 70 verloren soldaten op boekwinkeltjes.nl.
Hij heeft tenminste één gedicht geschreven. Na te lezen in de bloemlezing: 'Nederland-Duitsland. Voetbalpoëzie', samengesteld door Theun de Winter, Gerard Timmer Prods., Amsterdam, 1989
Wat is dit nou voor larmoyant non-bericht? Natuurlijk staat deze 'klassieke homoroman' niet op de planken. Evenmin als bijvoorbeeld het werk van C.C.S Crone, Adriaan Roland Holst of Jacob Israel de Haan of andere zogenaamd Nederlandse klassieken. Als u begrijpt wat ik bedoel.
Heeft Adriaan Roland Holst ook een klassieke homoroman geschreven?
Je begrijpt niet wat ik bedoel terwijl het heel eenvoudig is. Het grootste deel van de Nederlandse ' klassieke' literatuur zult u niet aantreffen in uw lokale boekhandel.
Oh, bedoel je dat. Met dit verschil dan dat jouw schrijvers al een paar decennia dood zijn. Bovendien verdient een schrijver dan nog steeds een in memoriam. Goed lezen, Sander, voordat je van die larmoyante onzin-reacties komt.
Een reactie posten