hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 2 februari 2012

Tweede van de college-trilogie: Herman Sandman in de CentraleBibliotheek te Groningen

Groningen Centraal Station by PeebeRF
Groningen Centraal Station, a photo by PeebeRF on Flickr.

Op donderdag 2 februari van 19:30 tot 22:30 uur geeft schrijver Herman Sandman een hoor/werk college in de Wolters Noordhofzaal van de Centrale Bibliotheek te Groningen.

Herman Sandman is de hoofdcoach van het korte verhalen project 'Vriendschap en andere Ongemakken' van dewebschrijvers.nl
In november 2011 ontving hij de prijs voor het Beste Groninger Boek 2011 met zijn verhalenbundel De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal (2010), volgens de jury omdat 'zijn verhalen zich weliswaar binnen de provinciegrenzen afspelen, maar zijn geschreven in een stijl van internationale allure'.
Herman is specialist in korte verhalen en columns. Eind vorig jaar kwam zijn verhalenbundel De Lange Leegte uit. Daarvoor publiceerde hij Arcadia der Poëten. Het literaire leven in Groningen 1945-2005 (2008). Verder verschenen er van zijn hand een boek over oude ambachten en beroepen, Aan t waark (2002, coauteur Edward Houting), de bundel columns Trap ze in de pokkel (2005), Inburgeringscursus Groningen (2007, coauteur Frank den Hollander) en Wandelcursus Groningen (2009, eveneens coauteur Frank dan Hollander). Naast schrijver is Herman journalist, redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode, waarin hij wekelijks een column schrijft. Voor zijn journalistieke werk werd hij in 2008 onderscheiden met de persprijs.

Nieuwtje: Herman is weer begonnen met voetballen... Misschien wil hij daar vanavond meer over vertellen.

Dit college is de tweede bijeenkomst van een college-trilogie over het schrijven van korte verhalen, die wordt georganiseerd vanuit een samenwerking tussen dewebschrijvers.nl en de Volksuniversiteit Groningen.
Donderdag 9 februari zal Doeke Sijens nog een college geven.

Entree: € 7,50 en op vertoon van bibliotheekpas € 5,00. Voorverkoop bij portier bibliotheek Groningen.

Geen opmerkingen: