zaterdag 31 maart 2012

Ploegkunst in ruil voor Fabergé-eieren

George Verberg, de interim-directeur van het Groninger Museum hield vandaag de moed erin. Op de jaarlijkse Ploeg-dag keek hij al vooruit naar mogelijk komende tentoonstelling. Daarbij kan de collectie Ploeg-kunstwerken een belangrijke rol spelen. Achter de schermen wordt namelijk gewerkt aan een tijdelijke uitruil met Russische musea. Zij krijgen enkele topstukken uit de Ploeg-collectie in ruil Fabergé-eieren die in Groningen tentoongesteld mogen worden. De deal is nog niet helemaal rond.

Ander nieuws op de Ploeg-dag:
- De succesvolle tentoonstelling over Jan Altink wordt verlengd tot en met 17 juni.

- De catalogus samengesteld door Mariëtta Jansen is uitverkocht. Komende week zal de tweede druk bij uitgeverij Philip Elchers uitkomen.

- Het tiende Ploeg-jaarboek, samengesteld door Doeke Sijens en Mariëtta Jansen werd aangeboden aan Theo Niemeijer, oud-voorzitter van Stichting De Ploeg en warm aanjager van deze reeks.

Aan het einde van de middag mocht ik nog een keer mijn poëtische wandeling langs de schilderijen maken. Bij één schilderij kreeg ik assistentie van Henk Vos die een gedicht in Gronings voorlas.


(Foto's Giny Backers)

Na afloop was er wijn, met noot en bitterbal. De schaal met bitterballen bereikte ons slechts één keer. De bitterbal van Giny was erg warm en je moet er niet op drukken en blazen tegelijkertijd.

1 opmerking:

Anoniem zei

George Verberg en tot en met 17 juni.
g.