hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 17 maart 2012

Succesvolle Dag van de Grunneger toal


Toen ik aankwam werd net een rollator uit een taxi getakeld voor een bezoeker van de Dag van de Grunneger toal. Gelukkig werd mijn bange vermoeden over de gemiddelde leeftijd geloochenstraft door optredens van Wat aans (ook de gezichten op de poster van deze dag) die een knetterend optreden weggaven. Na enkele nummers vroeg een van de jongens om wat water, waarop prompt iemand met een fles jenever aan kwam zetten. Was ook goed.



Toet Grunnegs literair volk was op de been. We zagen onder meer Fieke Gosselaar, Melle Hijlkema, Rik Andreae, Henk Puister, Tonko Ufkes, Jan Siebo Uffen, Klaas Duursma, Jan de Jong, Willem Tjebbe Oostenbrink en vele anderen. In de studiezaal van de Groninger archieven veel aanloop voor de boeken en tijdschriften. Het tijdschrift Krödde kon 11 nieuwe abonnees inschrijven.



De Hans ten Have-band sloot het programma af en ook dat was gelukkig ook lekker modern. Er is goddank toch meer dan Ede Staal!  Er zit kortom leven in de Grunneger toal.


2 opmerkingen:

Dorin@ zei

k was ook nn poar uurkes op dizze dag.Haile schier,n bult infermoazie en bouken! En as doe schrifst,nait allenig grieskoppen.Mor k vond sikkom wel veul 'ons kent ons'. Dat is wel schaande dat er nait veul nij publiek was.

annelie zei

en dat allemaal op marije's verjaardag!!!!!