hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 24 juli 2012

Voorlopig programma NazomerzinnenZondagmiddag 16 september treden landelijk en regionaal bekende schrijvers en dichters op tijdens Nazomerzinnen. Dit literair festival wordt gehouden in De Nieuwe Kolk in Assen. Ondermeer in de Rabozaal, het Cultuurcafé en de foyer is er van 14.00 – 18.00 uur een uitgebreid programma met optredens, interviews, workshops, voordrachten en crossovers met beeldende kunst en film.

Jelle Brandt Corstius komt, schrijver van Rusland voor gevorderden en Kleine landjes. Hij maakte de televisieseries Van Moskou tot Magadan en Van Moskou tot Moermansk. En hij presenteerde de afgelopen twee jaar het programma Zomergasten. Eind dit jaar wordt een serie over India uitgezonden: Van Bihar tot Bangalore. Voor zijn nieuwste boek De Universele Reisgids voor moeilijke landen putte hij uit eigen ervaring. Zo weet hij als geen ander wat je moet doen als je door een aap wordt beroofd of hoe je vieze hapjes pijnloos kunt doorslikken. 'Hij beschrijft zijn journalistieke ontberingen overwegend laconiek, buitengewoon geestig en met een aanstekelijke sympathie,' aldus NRC Handelsblad.

Mariët Meester vertelt over De mythische oom, een verhalend non-fictieboek dat zich afspeelt in een Amerikaans stadje waar de helft van de inwoners van Nederlandse afkomst is. En ze zal worden geïnterviewd over Koloniekak. Leven in een gevangenisdorp. Hierin schetst ze in tien verhalen een beeld van het leven in de twintigste eeuw in de gevangeniskolonie Veenhuizen, waar ze zelf is opgegroeid. Koloniekak begint in 1920, zo’n beetje waar Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen eindigt.

Edward van de Vendel is een succesvol auteur. Zijn werk werd meerdere malen bekroond met een Zilveren Griffel en Gouden Zoen. In 2004 kreeg hij de Woutertje Pieterse Prijs. Hij bedacht ABCyourself: zeer getalenteerde jonge schrijvers bloggen een ABC bij elkaar. In De Nieuwe Kolk treedt hij samen met o.a. Djoeke Ardon op.

En er zijn schrijvers uitgenodigd die iets hebben met Assen, zoals Marcel Möring, Lévi Weemoedt,
Erik Harteveld, Egbert Hovenkamp II en Mischa van Huijstee.

Illustratrice Mies van Hout geeft kunstworkshops, waarbij jong en oud de gelegenheid krijgt met echt kunstenaarsmateriaal te werken.

Voor de live muziek zorgen o.a. de Koos Wiltenburg Group, het trio Glas, Scheele en Lass en Ballads2 met Suze Sanders.

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Zomerzinnen, in samenwerking met Biblionet, Kunst & Cultuur, Huus van de Taol, Centrum Beeldende Kunst, Bibliotheek Assen en De Nieuwe Kolk.
Nazomerzinnen is mede mogelijk door financiële bijdragen van de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen. 

Zie voor meer informatie: www.zomerzinnen.nl


Geen opmerkingen: