hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 7 september 2013

Groeten uit Groningen gepresenteerd

Toet architectuur- en nostalgieminnend Groningen was gisteren was gisteren aanwezig in de publiekshal van de dienst RO/EZ om de presentatie bij te wonen van Groeten uit Groningen. Eerder die dag waren Peter en ik bij de boekhandels langsgegaan om de bestellingen af te leveren. Dat waren er nogal wat. We moesten drie keer de stad door rijden en nieuwe voorraad halen, want de vraag is enorm (dankzij een reportage op RTV Noord en een stuk in het Dagblad van het Noorden). Twee kilo per stuk wegen die boeken, dus wij verplaatsen de doosjes (waar er negen inzitten) één voor één. Godzijdank kwam halverwege de dag het handige steekkarretje dat we eerder die week hadden besteld, zodat wij nu nog hernialoos rondlopen.

Fotograaf Robert Mulder, de aanjager van het hele project keek terug op de totstandkoming van het boek en overhandigde daarna het eerste exemplaar aan wethouder Roeland van der Schaaf. Van der Schaaf had het boek al ingekeken en was ook als oud-historicus geïnteresseerd in de ontwikkelingen die de stad liet zien op de plaatjes.



Daarna kwam men kijken en kopen bij de stand van onze uitgeverij. Groeten uit Groningen is een echt doe-boek geworden. Iedereen zoekt de verschillen tussen vroeger en nu. Ook speciale gast Kees van der Hoef was er blij mee. Hij had zelf ook een nieuw boek in de aanbieding over oud-Groningen, maar Peter en ik vinden deze pil voorlopig wel even voldoende.

Geen opmerkingen: