hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 16 maart 2015

Pa in Ermerzand


Mijn vader en moeder hielden van vakanties in Drenthe, maar de vakantie in vakantiepark Ermerzand, ergens halverwege de jaren zeventig, geldt toch als een algemeen dieptepunt. Ik geloofde dat het zeven dagen regende, maar de foto's zijn genomen op de schaarse momenten dat de zon scheen, dus achteraf leek het een zonovergoten vakantie.

Op het park moest je meedoen met allerlei spelletjes. Er zijn foto's dat Herman en ik meedoen, mijn broer Herman doet aan touwtrekken, ik verbeter het wereldrecord wipwappen. We waren mooi bezig. We doen iets onduidelijks met blokken op het strand. De meeste mensen hebben een jas aan.

Aan dit gezellige uitje in de kar die door één pony getrokken werd, de pony heette waarschijnlijk Fury, heb ik geen enkele herinnering. Ik heb ook een pony, de haarmode van de jaren zeventig. Het ging waarschijnlijk zo langzaam dat je met de wagen kunt meelopen, want soms zie ik mijn tante wel in de wagen zitten en soms niet. Ik houd de wandelwagen van mijn neefje Guido vast. Mijn vader, in sandalen maar met leren jas zit aan de andere kant. Hij heeft een baard, een soort Chriet Titulaer-ding, die destijds waarschijnlijk hip was. Zoals een baardje nu ook hip is, zonder dat mensen erbij nadenken dat er over veertig jaar ook mensen naar de foto kijken.

Mijn vader kijkt wat zuinigjes, waarschijnlijk omdat iemand 'lachen' heeft geroepen. Wij Peppelenbossen lachen niet graag op commando. Mijn vader denkt waarschijnlijk: volgend jaar gaan we weer naar Duitsland. Mijn vader zou vandaag 81 jaar zijn geworden.

Geen opmerkingen: