hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 23 november 2019

Onder de vulkaan met Sjeng Scheijen, Tonnus Oosterhoff en Daan Remmerts de Vries

Reiken naar het hoogste

Eén thema, twee presentatoren, vier gasten: dat is Onder de vulkaan. In deze zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr'acte. Onder de vulkaan: de uitbarsting waarop je zat te wachten.



Sjeng Scheijen schreef met De avant-gardisten een veelgeprezen boek over de Russische schilders die een revolutie in de kunst veroorzaakten en bij de politieke machthebbers steeds minder in de smaak vielen.

Dichter en schrijver Tonnus Oosterhoff vertelt over de experimenten in zijn werk. Hij ontvangt op deze middag de Tzum-prijs 2019 voor een zin uit zijn essaybundel Een kreet is de ramp niet.

Daan Remmerts de Vries is schrijver en illustrator van kinderboeken en onder de naam A.N. Ryst van boeken voor volwassenen. In De Buitenplaats van Eelde leren we hem kennen als schilder. Een dubbelkunstenaar in hart en nieren.

In het onderdeel Jazz & Poetry zet Erik Harteveld, begeleid door zijn vaste pianist, de kosmonaut Joeri Gagarin in het zonnetje.

Grand Theatre, 15.00 uur. € 8,50; student /cjp € 6,50.

Geen opmerkingen: