hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 22 september 2004

Magie

Zondag naar de manifestatie De Magie van het Boek geweest. In de centrale bibliotheek van Groningen stonden allemaal tafeltjes waarachter wij onze waar mochten verkopen. Natuurlijk weer veel te veel meegenomen. De mensen die op je kraampje afkomen zijn vooral geïnteresseerd in zichzelf. Hun gedichten moeten in jouw blad (en vervolgens kopen ze dan geen Tzum) of hun prachtige verzen die ze in een beduimeld typoschrift ter hand stellen moeten bij jouw uitgeverij uitgegeven worden. Uit alles blijkt dat zij in ieder geval geen moeite doen om het blad of de producten van de uitgeverij te leren kennen. Ik vraag me ook steeds meer af wat het nut van die kraampjes is.
Gelukkig waren er ook enthousiaste nieuwe schrijvers die onder leiding van Sieger M. Geertsma en Jos van Hest aan de slag gingen met poëzie en proza. Op de volgende exclusieve fotoreportage zie je de beide workshop gevers geïnterviewd worden door Jeanette Straatemeijer.



Na afloop was er nog een borrel (met maar liefst 1 fles witte wijn) waar Giny met Jos van Hest in gesprek raakte over hun beider schoenkeuze. Ze kopen al jaren hetzelfde merk schoenen (de naam is me ontschoten, maar dat zal ongetwijfeld straks in een comment staan). Het zijn schoenen die moeilijk schoon te maken zijn na een stap in de hondenpoep, vanwege het diepe profiel van de zool.
En zo kreeg een middagje zitten waar we 1 nieuwe Tzum en drie oude Tzums verkochten (totaalopbrengst €9,50) toch nog een educatief einde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Palladium.