hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 17 oktober 2004

Groningen here we are

Vrijdag presenteerde onze uitgeverij de bundel Vangers van zummer, de debuutbundel van Jan Glas.

Omdat boekhandel Godert Walter gespecialiseerd is in Groningana en Glas nu eenmaal in het Gronings dicht, hielden we onze presentatie daar. Op de foto zie je me naast Diana Vos van de boekhandel, schijnbaar relaxt voor de openingsspeech. Het was sowieso een nogal vossige avond, want in de winkel hielp ook een meisje dat Voske heet.

Na mijn speech nam Janneke Vos (jawel), bekend van TV Noord, het eerste exemplaar van de bundel in ontvangst. Ze had een toespraak voorbereid, maar toen ze hoorde hoe los wij het aanpakten, heeft ze die tijdens mijn speech weggegooid. Enthousiast sprak ze tien minuten lang voor de vuist weg.

Jan Glas las enkele gedichten voor in de bomvolle winkel waar tout literair Groningstalig Groningen aanwezig was. De ramen besloegen ervan. Jan Glas kon zijn vingers blauw signeren (slechts een keer mis: hij zette bij zijn moeder de naam van zijn oma) en de bezoekers konden aan de drank. Een gevaarlijke combinatie: Groningers en drank. Maar voordat er een grondoorlog zou uitbreken tussen rivaliserende tijdschriften veegden de Vossen van Godert Walter de winkel weer leeg.
Nu moet de bundel op eigen kracht de wereld veroveren. Dat moet lukken, want Glas heeft echt een mooie bundel geschreven (die er ook nog mooi uitziet). Dat we mooie boeken maken is inmiddels doorgesijpeld in het wereldje, want we worden overstelpt met manuscripten.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.