hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 15 augustus 2006

Driek van Wissen en Kees van Twist drinken een glas

Het Dagblad van het Noorden heeft vandaag een echte primeur: dichter Jean-Pierre Rawie heeft Dichter des Vaderlands en museumdirecteur Kees van Twist weer aan een tafel kunnen krijgen. Bron van alle ellende was de nominatie van het Groninger Museum voor het programmaonderdeel 'De beuk erin' van NOVA. Al voordat het item op tv kwam maakte Van Twist er een relletje van te maken met een jij-bak: Van Wissen zou alleen maar versjes schrijven en slechte pakken dragen.
Het geeft ook aan hoe handig Van Twist is in het bespelen van de media. Zo komt hij (en het museum) drie keer in de krant: bij de aanval, bij de tegenaanval en bij het afdrinken. Ik ben het overigens met beide mannen gedeeltelijk eens: het museum ligt op de verkeerde plek en het is jammer dat er prachtige huizen voor zijn afgebroken, maar het het museum zelf vind ik prachtig.
Maar goed: nu zijn de heren weer 'on speaking terms' en dat allemaal dankzij Jean-Pierre Rawie. 'Het moest toch ook eenvoudig zijn om de museumdirecteur en de man die constant in museumkleurige jasjes rondloopt op één lijn te krijgen,' zegt Rawie tegen Eric Nederkoorn van het DvhN. En zo is het maar net.

(foto: NOVA)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor het Groninger Museum zijn geen huizen afgebroken, laat staan prachtige. Wel is er een botenhuis van roeivereniging De Hunze verplaatst.

Alleen op de plek waar het Museum nu staat is het de architectonische provocatie, die mensen lokt. Dus take it or leave it, zou ik willen zeggen.

Ik vond het al met al maar een stupide, publicitair aangeblazen relletje. Driek van Wissen weet dat er in Groninger tig keer lelijker architectuur te vinden is - het ging toch om de lelijkste lokatie? - maar het noemen van die architectuur zou niet zoveel aandacht genereren. En Kees van Twist had de onheuse oprisping van de nationale rijmenbakker beter straal kunnen negeren.

Het was uberhaupt een zomer van opgeblazen non-nieuws. Het Museum wordt niet afgebroken en de zogenaamde kemphanen hebben zich verzoend, de Russische ratteslangen van Eelde blijken ongevaarlijk en mogen rustig uitsterven, en het asbest in de Oosterpoort zal ook wel vooral een ramp zijn in de ogen van de Dagblad-redactie.

coen zei

Had het er laatst ook almet iemand anders over, die ook zei dat er geen huizen waren gesloopt. Ik dacht dat er aan de centrumkant wat was weggehaald, maar misschien ben ik abuis. Kwam op internet alleen deze hele oude foto tegen, maar misschien is dat huis wel gesloopt om er die seniorenflatachtige nieuwbouw neer te zetten:
http://www.nednl.nl/Webresults/Groningen/Groningen/imagepages/image347.html