hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 1 april 2007

100 mooiste gedichten in de prijzen (2)

De jury omschrijft de winnende inzending als een bloemlezing die zichtbaar met veel liefde en kennis is samengesteld, zich richt op liefhebbers en leken en beide groepen op de wenken bedient. "Met De 100 Mooiste Drentse en Groningse Gedichten heeft uitgeverij Kleine Uil wat inhoud en vormgeving betreft een prestatie van groot formaat geleverd. Deze bundels verdienen een plek in alle boekenkasten in Drenthe, Groningen en Friesland." Aldus de internetsite van het Dagblad van het Noorden.

Het was 1 april, maar geen grap. In Zuidlaren kreeg Peter ten Hoor als uitgever de streektaalprijs 2006. Tout literair Groningen en Drenthe was aanwezig.

Tonko Ufkes (staand, genomineerd voor Noawaark van Jelte Dijk­stra) in gesprek met Gré van der Veen (genomineerd voor Loat jou nait nuigen! Tast toe!).


Jan Glas in gesprek met Reinder Willem Hiemstra.

Hoofdredacteur Pieter Sijpersma opende de middag en gaf het woord al snel aan Erik Harteveld (de eerste stadsdichter van Assen) die de middag met veel humor en zelfspot presenteerde.


Toen was het tijd voor een muziekje: Egbert Meyers speelde streektaalblues. Let op zijn schoenen!


Het grote moment was toen eindelijk aangebroken. Juryvoorzitter Joep van Ruiten las het juryrappport voor dat leidde tot de prijs voor Uitgeverij kleine Uil.
De dolgelukkige uitgever onderwierp zich aan een interview met de presentator.

Daarna werden de samenstellers van de bundels terecht in de spotlights gezet: Jur Engels, Jan Glas en Henk Nijkeuter.

Geen opmerkingen: