hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 8 april 2007

100 mooiste gedichten in de prijzen (4)

Wakker geworden met Maarten 't Hart op de wekkerradio. Dat is toch even schrikken. Moest er midden in de nacht al uit om op tijd te zijn voor het radioprogramma Podium 30 van Lukas Koops op Radio Drenthe.
Van de drie noordelijke radiozenders is RTV Drenthe de prettigste: altijd aardige mensen, een goede ontvangst met koffie en cake (en paaseitjes vandaag). Van te voren zaten alle gasten al te wachten aan de grote stamtafel en via via kende iedereen elkaar wel weer een beetje: Hein Klompmaker en Wim en Marion Maters-Roberti over de nieuwe Stichting MuzOek; de winnaar van de Dagblad van het Noordenprijs voor de regionale cultuur, Henk Nijkeuter, samensteller van de 100 mooiste Drentse gedichten ; Anneke Kampfraath van Museum Boerderij De Wemme in Zuidwolde over de nieuwe expositie `Van 6 tot 66 - van leerplicht tot AOW` en tenslotte met fotografe Maureen du Long over haar expositie in de Openbare Bibliotheek te Beilen.
Henk Nijkeuter en ik mochten natuurlijk vertellen over de Streektaalprijs.


Op de terugweg op het station van Assen nog gezien hoe een meisje een zakje met paaseitjes liet vallen op het perron. Moederlief ging nog even op het sppor zoeken tussen de bielzen of er nog eitjes gevallen waren, vijf minuten voordat de intercity zou langskomen, totdat ze door verontruste perrongangers weer van de rails werd geroepen.
Kortom: in Assen gebeurt altijd wat.

Geen opmerkingen: