hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 9 april 2007

Brand Brand

(van uw bermbrandramptoerist)
Aanmerkelijke vertraging op weg naar Ede wegens bermbranden langs het spoor. Een kapotte goederentrein had met een vonkenregen kilometers brand gesticht. Mijn trein, die al een vertraging had van een kwartier reed stapvoets door de rookwolken. Later bleek het (voorlopig) de laatste trein te zijn die Ede gehaald heeft.








Vuur was het thema van de dag, want later die middag werden mijn neefjes en twee vriendjes 'opgebracht' door een man die ze had gesnapt bij het stoken van een fikkie in het bos. Het vuur greep iets te snel om zich heen en tenauwernood konden een paar mannen een bosbrand in Ede voorkomen. Mijn broer en ik met de kinderen terug naar de plek des onheils waar politie al was gearriveerd en een brandweerwagen. Deze keer kwamen ze er met een waarschuwing vanaf. De volgende keer wordt het bureau Halt.
's Avonds op de terugweg naar Groningen enkele paasvuren gezien. In de jaren zeventig (toen alles nog goed was) gingen we altijd kijken naar enorme paasvuren in mijn geboortedorp Raalte. Om het lekker te laten roken, gooide men vaak autobanden op het vuur. Dat is later allemaal verboden. Toch kun je nog wel eens heimwee hebben naar ongebreidelde milieuvervuiling en de stank van schroeiend rubber.

Geen opmerkingen: