hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 24 juni 2007

Zomerzinnen in Wezup

Van tevoren verwacht je er niet al teveel van: een literatuurfestival in Wezup. Hoewel het fesitval Zomerzinnen heet, viel de regen met bakken uit de hemel.

Zouden er wel mensen komen in deze nattigheid? Op de avond dat Nederland in de finale stond?En ook de lokale bevolking leek niet meteen erg gastvrij.

We (Jan Glas, Peter ten Hoor en ik) waren al om vier uur aanwezig om de kraam op te zetten, maar de loop kwam er pas in om zeven uur. En toen bleek dat het hele dorp was omgebouwd tot podium. Op diverse plekken in het dorp kon men op de deel luisteren naar een schrijver. Van Kader Abdolah tot Frank Westerman, van Gerbrand Bakker tot Mensje van Keulen, van Rense Sinkgraven tot Suze Sanders, van Driek van Wissen tot Erik Harteveld. En Jan Siebelink was er ook nog. En het kostte allemaal niets nada niks.
Dit was een low-brow festival bij uitstek. Geen intellectueel gedoe, geen poeha. Gewoon voorlezen op de deel en honderden aandachtige luisteraars.
Jan en ik waren geen officieel onderdeel van het programma maar traden op verzoek op voor de kraambezoekers van de uitgeverij.

En ik mocht ook nog een dichtbundel signeren voor een wereldberoemde schrijver. Kortom: het was weer louter genade dat ons ten deel viel.

(Laatste twee foto's van Jan Glas)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai Coen,
Zet je volgende keer vóóraf even op je weblog dat er ergens zoiets literair leuks te beleven valt ?!?! Kunnen je blog-lezers er ook naar toe. Is er überhaupt een website waar dergelijke 'literaire uitjes' te signaleren zijn, vóórdat ze reeds zijn geweest?

Die stapelgedichten zijn trouwens erg bijzonder!
gr. wilma.

coen zei

Dag Wilma er zijn wel blogs waar die dingen opstaan (een over Groningen-stad, die staat hiernaast bij de links). En bij de log van Joep van Ruiten kun je vaak iets vinden over Drenthe:
http://www.woestenledig.com/

Erg bijzonder die stapelgedichten. Is dat dezelfde 'erg bijzonder' die mannen gebruiken als ze de nieuwe kleding van hun vrouw moeten waarderen?

Anoniem zei

Dag Coen, mijn vraag over de sites betrof niet zozeer "Groningen" of "Drenthe"(geef mij dan maar Fryslân), maar meer weetjes&uitjes over literaire aangelegenheden her en der in den lande.

T.a.v. het bijzondere v/d stapelgedichten; foute interpretatie van jouw zijde :-). Mijn 'bijzonder' behelst nl. dat ik ze interessant, boeiend, grappig gevonden&bedacht, soms intrigerend maar zeer zeker veelal verrassend vind! Heel bijzonder dus!

Stapelen zonder foto:

We hebben alles nog te goed
de lenige liefde
het ritsloze nummer
doen en laten
een schitterend gebrek

ik schrijf je neer
één meer dan ik tel.

WD

coen zei

http://www.cultuurnet.nl/berichten/index.asp

tav stapelgedichten: oh gelukkig!
Nu nog een foto maken en opsturen naar de betreffende site!