hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 7 juli 2007

In de tussentijd 19

Stralende dag 8
- Gisteren alweer. Nu is het straalloos weekend. Ik dacht dat die wereldwijde opwarming voor meer zonuren zou zorgen, maar nu we al die regen hebben, ben ik er ook tegen. Maar goed, routinebestraling gisteren. Kruis op mijn buik fors bijgekleurd, zodat die het hele weekend goed zichtbaar blijft. Geholpen deze keer door mijn favoriete vrouw en door een mooie donkere meneer, die best wat langer door had mogen gaan met mij goed leggen. Nog vijf keer te gaan: ik zal het nog gaan missen.
- Hoorde op de radio een deel van een gesprek met Connie Palmen. Zij krijgt na voltooiing van een boek altijd een lichamelijke klacht. Ze had nu last van tanden die uitvielen. Voordat ik kanker kreeg had ik net een poëziebundel af en een roman opgestuurd naar een uitgeverij. Zou het gewoon toeval zijn of krijgt iedere schrijver ergens last van? Zou Harry Mulisch nog wel leven na zo'n oeuvre?
- Mijn vaste Martiniziekenhuisvriend Karel Knarren heeft ook een blog geopend.

- Nog even langs de uitgeverij geweest gisteren om de laatste dingen af te spreken voordat Peter op vakantie ging en toen door naar Leeuwarden. Gisteren studeerden maar liefst tien mensen af uit één hele leuke groep. Ik heb drie mensen toegesproken (uit het hoofd, zoals altijd): Malou Kars (ook zangeres), Renée Aagtjes (ook zangeres, o.m. met Paul de Leeuw) en Bart Temme (geen zangeres)(maar wel Tzum-debutant). De laatste kreeg ook nog een speciaal door Gerbrand Bakker gesigneerd exemplaar van de Tzum.
Daarna zo'n receptie met heel veel mensen, waarbij ik vooral denk: hoe kom ik hier weg. Heel veel mensen die ook kwamen vragen hoe het ging, zoveel dat het een beetje teveel werd en ik samen met Corrie ben weggevlucht om in de stad te gaan eten. Op den duur ken je je eigen praatje over kanker en de bestralingen wel en lijk je op die foute oom die op commando het alfabet kon boeren. Van heel weinig mensen afscheid genomen.
Op de trap wel tegen iemand 'Prettige vakantie' gezegd.
'Voor sommige mensen is het al vakantie, ja!' zei hij.
Op dat moment had ik wel wat meer medeleven verwacht. Het is ook nooit goed.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Coen,

Allereerst bedankt voor de mij toegesproken woorden tijdens de diploma uitreiking, ik vond het erg leuk dat ik, tijdens de studenten-kwartet-middag bij jou terecht ben gekomen. Al was de verdeling misschien niet helemaal onvoorspelbaar ;)

Alvast een ontspannen en zonnige vakantie toegewenst!

Renée

Malou zei

Hallo Coen,

Alsnog enorm bedankt dat je mij toegesproken hebt tijdens de diploma uitreiking. Ik heb dit enorm gewaardeerd, al hoewel ik het enorm jammer vind om de NHL te verlaten. (snik)Gelukkig ben ik niet helemaal uitgeleerd, ik zit nu heerlijk in Groningen op de RUG om Taalwetenschap te volgen. Dit is echt een geweldige studie, dus dat komt wel goed.

Ik hoop dat het met jou ook goed gaat en dat je weer vrolijk en gezond je kunt verdiepen in de dichterijen en andere letterkundige wetenswaardigheden.

Hopelijk tot ziens bij een of ander dichtfestijn en heel veel succes, geluk en gezondheid toegewenst!

Malou