hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 23 september 2007

Alexander von Agoston

Voor het eerst van mijn leven iets geopend. Een tentoonstelling van de Berlijnse schilder Alexander von Agoston in galerie Mooiman. Een paar weken geleden had Jan van Stralen gevraagd of ik de openingsspeech wilde doen en ik heb, na een blik op de site van Alexander von Agoston meteen ja gezegd.

Dat kwam vooral door het schilderij hier linksboven op de foto van de Brandenburger Tor. Die vind ik, om verschillende redenen erg prachtig. Ik zal er later (als ik het gekocht heb - ik heb er vanmiddag een optie op genomen) meer over schrijven.
Alhoewel ik wel vaker een toespraak heb gehouden voor groepen mensen was ik toch gespannen vanmiddag. Ik moest nog tegen de kunstenaar in steenkolenduits zeggen dat ik, heel onbeleefd, in het Nederlands zou praten, ik wist niet welke kritische mensen er in het publiek zaten en ik dacht dat er geen enkele bekende zou zijn. Het viel allemaal mee. Alexander was een erg aardige, zeer relaxte man die in de tuin zat te tekenen. Hij hield een soort dagboek bij in tekeningen. Een paar uur daarvoor had hij de skyline van Groningen getekend, nu schilderde (ecoline?) hij de druiven die op tafel stonden. Dat ik niet in het Duits zou praten, vond hij niet erg.

Verder was het leuk en aandachtig publiek dat goed reageerde. Er zat zelfs een fan van de Tavenierboeken bij uit Amsterdam die me vroeg de boeken te signeren. Hij was al voor de derde maal begonnen in de boeken. We moeten nu echt opschieten met deel drie (ik ben aan de beurt). En gelukkig waren er ook bekenden: Karel en Sybe. Hieronder nog een paar foto's van de middag. De tentoonstelling is nog 10 november te bezichtigen. Klik op deze link voor de openingstijden.



Geen opmerkingen: