hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 11 december 2007

Beurs voor kleine uitgevers

Zondag vond de beurs van kleine uitgevers plaats in Amsterdam. De grote zaal, het balkon en enkele tussenzalen stonden vol met tafels beladen met boeken. Naast ons stond Maarten van den Elzen van de Hoenderbossche verzen, een erg aardige man, maar met zo'n luid stemgeluid dat je op het einde van de middag moord of zelfmoord wilt plegen. (Intussen ken ik wel de hele reclamepraat van de buurman over zijn laatste uitgave, waarvan Hanz Mirck in Boekblad heeft gezegd dat hij dat het mooiste boek vond wat hij ooit in handen heeft gehad.)

Op het balkon was het wel leuk zitten. Je had een mooi uitzicht over de zaal en af en toe zag je iemand een klein stukje naar beneden tuimelen omdat de doorgang bij de tafels vrij nauw was en het donker van het looppad niet erg contrasteerde met het zwart van een halve meter lager. Dat er niemand een heup gebroken heeft, mag een wonder heten.

Natuurlijk is zo'n middag ook een beetje aapjes kijken: zo zagen we de dichter Erik Solvanger, die vertelde dat hij in het najaar een bundel uitbrengt bij de Bezig Bij, zagen we Tonnus Oosterhoff op de trap druk doende om te voorkomen dat zijn zoontje te grote stappen deed en spotten we Martin Bril die tussen de koopjes van uitgeverij Vantilt neusde.

In de zijzaal stonden Anja de Crom en Hilda Abbing van uitgeverij La Vita. Zij waren net van een groot lesbisch festijn uit Antwerpen gekomen. Uit Groningen was 'de weeklezer' aangereisd. Speciaal voor de sales-manager Jan Hovy en uitgever Peter ten Hoor bracht zij het lied 'Wat ruist er door het struikgewas' ten gehore.

Waarna we opeens tot onze schrik Richard Klinkhamer ontwaarden recht voor ons. Uit angst dat hij ons vermoorden zou, maakte ik een snelle en dus bewogen foto.

Natuurlijk koop je zelf teveel boeken: Coppens & Frenks kon ik niet overslaan zonder iets te kopen en Reservaat had weer mooie aparte uitgaves en bij uitgeverij Demian stond ook een leuke meneer bij wie ik meteen Brouwers in Brussel heb gekocht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zat er ook nog een leuke uitgever voor mij bij? ;)

PS: )Op m'n blogje staat een reactie op het stukje uit Tzum. (god, wat een zin)

Goed bezig Coen

groetjes

coen zei

Genoeg, maar ik zou nog even wachten met een bundel, denk ik (maar misschien zeg ik dat alleen omdat ik gewacht heb tot mijn 42-ste). Als je dat tenminste bedoelt.

Anoniem zei

Flauw. Maar het klinkt wel goed, de tekst.
de weeklezer