hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 3 januari 2008

Kees van der Hoef krijgt Kees van der Hoef-prijs

De 'usual suspects' waren vanmiddag om 12 uur present in café Pauze. Dit is al de derde dag waarop we stadsdichter Rense Sinkgraven tegenkwamen. En daar zagen we Ellen Deckwitz en Kasper Peters en Karel ten Haaf en Jan Glas en Anton Scheepstra en Douwe van der Bijl, maar ook ex-stadsdichter Bart FM Droog en Jean Pierre Rawie en Dichter des Vaderlands Driek van Wissen en ga zo maar door.

Heel literair Groningen was aanwezig om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Kees van der Hoef-prijs aan de vandaag 73 geworden Kees van der Hoef. Een plaatselijke beroemdheid als roemrucht dichter van en schrijver over de stad, een onuitputtelijke bron van anekdotes en een onvermoeibare poducent in het maken van fotoboeken over Groningen.

Het initiatief tot deze oeuvreprijs komt van Bart FM Droog, Herman Sandman, Menno Hoexum en Rense Sinkgraven. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Wethouder Dijkstra las een laudatio voor en overhandigde daarna de prijs, bestaande uit een foto (gemaakt door Jan Glas) en een bos paling (gekocht door Herman Sandman). De vriendenkring van Van der Hoef morde wat: zat er geen geldprijs bij? Iemand zei: 'De vorige keer kreeg je nog vierduizend gulden en een fiets.' Van der Hoef riep: 'En die fiets is me ook nog afgestolen.' Voor de oude dichter traden verschillende dichters op. Bart FM Droog las een gedicht van Van der Hoef voor.

Daarna speelde Lou Leeuw nog oude Elvissongs en werd Van der Hoef, nog steeds herstellend van een lelijke val vorig jaar, verleid tot een dansje.

Geen opmerkingen: