hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 1 december 2008

Wonen bij Hans Lodeizen of Willem de Mérode

Vroeger heette het de Provinciale Weg, nu de Hoofdstraat en op nummer 190 bewoonde Willem de Mérode een kamer toen hij onderwijzer was in Uithuizermeeden. Het vrijstaande huis is nu te koop voor €135.000.

Op het Artistiek Bureau bericht de uitvreter over een iets duurder optrekje: het huis van Hans Lodeizen. De vraagprijs is iets hoger: €4.500.000.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Coen,

Volgens mij bewoonde De Mérode niet een kamer maar het gehele huis.

Er bestond tot voor kort wel een De Mérode-kamer in de woning op Hoofdstaat numero 13. Maar deze woning was een dependance van museum 't Hoogeland in Warffum en zal hooguit tijdens een ouderbezoekje door De Mérode zijn bezocht.

Wouter

Anoniem zei

Wis maar snel dit en mijn vorige bericht. Hij bewoonde inderdaad 'een kamer'; hij was er in de kost.

coen zei

@ Wouter: ik laat het maar even staan, want mijn informatie komt ook maar van internet. http://www.willemdemerode.nl/levensloop.php
Daarnaast leek het mij ook heel erg benauwend. Zo'n dichter op zo'n kamertje in zo'n klein huisje.

Helma zei

Het gaat inderdaad alleen maar om één kamertje. Hij huurde van zijn hospita. Ekko Ubbens vertelt hier ook over in de NCRV-documentaire uit 1979. Hij vertelt over het kamertje van De Mérode dat uitpuilde met boeken en het trapje naar de alkoof met het bed van De Mérode. Benauwend was het kamertje zeker. Binnenkort publiceer ik een foto op de website www.willemdemerode.nl