hij hem

hij hem
Nu in de winkel

vrijdag 30 januari 2009

Anneke Claus nieuwe stadsdichter van Groningen

In het Grand Theater in Groningen heeft burgemeester Jacques Wallage bekendgemaakt dat Anneke Claus de nieuwe stadsdichter wordt van Groningen. Eerst zwaaide hij alle lof toe aan vertrekkend stadsdichter Rense Sinkgraven, daarna voerde hij de spanning op om uit te komen bij de voordracht tot benoeming (met de verzekering dat de gemeenteraad de benoeming zou overnemen) van Anneke Claus tot stadsdichter. Iemand zei dat Claus de eerste vrouwelijke stadsdichter zou zijn in heel Nederland. Dat kan toch niet waar zijn? Anneke Claus zal in ieder geval een uitstekende ambassadeur zijn voor de poëzie in Groningen.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

We zaten allebei op het nieuws.

Anoniem zei

Wel vreemd dat de gemeente Groningen niet de moeite genomen heeft de eerdere stadsdichters voor aanwezigheid bij deze ceremonie uit te nodigen.

Bijna net zo vreemd als dat de Poëziemarathon, die, naar ik via-via begrepen heb dit jaar tien jaar bestaat, niet de moeite heeft genomen één van de bedenkers en oprichters - op welke wijze dan ook - gevraagd heeft bij de feestelijkheden aanwezig te zijn.

Anoniem zei

Excuss: de laatste regel moet zijn:

Bijna net zo vreemd als dat de Poëziemarathon, die, naar ik via-via begrepen heb dit jaar tien jaar bestaat, niet de moeite heeft genomen één van de bedenkers en oprichters - op welke wijze dan ook - te vragen bij de feestelijkheden aanwezig te zijn.

Anoniem zei

Gefeliciteerd Anneke!