hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 22 januari 2009

Luie journalisten

In de Volkskrant stond vanochtend een artikel over de herkomst van het nieuws. Eenderde deel van het nieuws is 'voorverpakt', dat wil zeggen: afkomstig van persbureaus, pr-bureaus of andere media. Dat nieuws wordt nauwelijks meer gecheckt. Komt door de bezuinigingen zeggen ze. Misschien zijn de journalisten ook wat luier geworden.

De vragenmakers achter de schermen van talkshows in Amerika zijn in ieder geval vrij lui. Kijk maar eens welke originele vragen Hugh Laurie (House) krijgt.

1 opmerking:

Anoniem zei

je gaat inderdaad denken dat alle redacteuren zo langzamerhand zijn wegbezuinigd - zo las ik op dinsdag 20 januari jongstleden in het NHD het volgende citaat:

"Een dag voor zijn beëdiging heeft Obama zijn respect getoond aan Martin Luther King. Hij deed dat als vele andere Amerikanen door vrijwilligerswerk te verrichten. Gisteren was het namelijk 41 jaar geleden dat de zwarte burgenrechtenactivist werd doodgeschoten in Memphis, Tennessee."

Kijk, een beetje achtergrondinformatie kan natuurlijk nooit geen kwaad, ware het niet dat Martin Luther King op 4 april 1968 werd neergeschoten en dus niet op de 19e januari.

Jürgen Smit