Regenboogreeks

donderdag 29 januari 2009

Vroeg opstaan voor Bruinja en Menkveld

Helaas geen Dichter des vaderlands aan het ontbijt, maar wel twee goede dichters. Erik Menkveld en Tsead Bruinja waren gisteren in de nacht naar Groningen gereisd om op tijd aanwezig te zijn voor het poëzie-ontbijt in de Oosterpoort dat om 8.00 uur begon. Koffie was er, broodjes waren er, en zo'n zestig man publiek.
Tsead Bruinja was duidelijk doodop van de hectische weken en waarschijnlijk ook van de persoonlijke aanvallen. Zijn onvermoeibare campagneleider Bart FM Droog volgde in zijn kielzog. Bruinja had de handelseditie bij zich van Angel (uitgegeven door Bornmeer). Eerst was er een krant, nu is er een echt mooie bundel.
Erik Menkveld sprak uiterst boeiend over zijn poëzie en ontroerde zichzelf en het publiek met een mooi nieuw gedicht. Hij was ook wel blij dat de campagne voorbij was, want hij kon zich nu weer toeleggen op het schrijven van een roman.
Na de interviews met de dichters mochten mensen uit het publiek een gedicht voorlezen. Erg verrassend was het optreden van een jongen van het Willem Lodewijk Gymnasium dat uit zijn hoofd een goed gedicht voordroeg. Een mooi begin van de dag.Geen opmerkingen: