hij hem

hij hem
Nu in de winkel

dinsdag 3 februari 2009

De Wip- en de Pijpstraat

Toevallig woont in een van beide straten ook nog de Directeur van het Artistiek Bureau. Zie hier het bericht over de Wipstraat en de Utrechtse Pijpstraat.

Update: kreeg van de lezer C.B. nog de volgende merkwaardige Amsterdamse krant binnen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat geeft de naam "Boterdiep" ook een ranzige bijklank.

Anoniem zei

Ik heb mijn eerste vijf jaar in Groningen gewoond boven de Gebroeders Rust, recht tegenover het Wipstraatje op het Boterdiep. In de Wipstraat had je interieurwinkel Naaijer ('Het Binnenhuis'), need I say more?
Verder valt het me op, Coen, dat jij een bijzondere kaart gebruikt. Daar staan de Boterplaats, Langestraat, Grutmolenstraat, Haverkampsdrift... zijn dat nieuw geprojecteerde straten in de CiBoGawijk? Of waren dit historische straatjes op het oude gasfabriekterrein?

coen zei

@ Chrétien: Ja dat klinkt wel heel erg viezig.
@ Frank: De internetversie van Falkplan heb ik gebruikt. Ik had het zelf nog niet opgemerkt.

Anoniem zei

In het (vroegere?) Hurenviertel had je ook de 1ste, 2de en 3e Drift. In Amsterdam hebben kwajongens de Kanaalstraat omgedoopt in de anaalstraat (lees ook: Lotta uit de anaalstraat). In dezelfde buurt is een restaurant dat Forno Communale heet. Met een simpel verbindingsstreepje hebben dezelfde jongens van de F een P gemaakt. Ook mooi.

Anoniem zei

In het (vroegere?) Groninger Hurenviertel had je ook de 1ste, 2de en 3e Drift. In Amsterdam hebben kwajongens de Kanaalstraat omgedoopt in de anaalstraat (lees ook: Lotta uit de anaalstraat). In dezelfde buurt is een restaurant dat Forno Communale heet. Met een simpel verbindingsstreepje hebben dezelfde jongens van de F een P gemaakt. Ook mooi.

Anoniem zei

Wij hadden laatst een vestelling van iemand uit de Wipstraat. Gebeld of het klopte. Kregen we de hospita en die heette Naaijer.
Echt waar.
Giny