hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zondag 1 maart 2009

De Rabobieb

Bij het zoeken naar informatie over bibliotheken voor het Basisboek Literatuur kwam ik een persbericht tegen van 18 februari waarin staat dat bibliotheken in heel kleine plaatsjes behouden kunnen worden dankzij een samenwerking met de Rabobank.
Wendy Konijnendijk vertelt dat het idee voor samenwerking van de stadsraad komt. Die constateerde dat het gebouw waarin de Rabobank huisde erg ruim was en met het oog op behoud van het voorzieningenniveau in kleine kernen zag zij kansen voor samenwerking tussen bank en bibliotheek. De gemeente Moerdijk ondersteunt dit initiatief volledig en heeft in 2008 nieuw bibliotheekbeleid ontwikkeld met daarin opgenomen de servicepunten in de banken en de scholen.

Wendy is helemaal blij.
Volgens Wendy is de Rabobank een goede partner en zijn er veel overeenkomsten in dienstverlening tussen bank en bibliotheek. Vooral de actieve benadering van de klant valt hierbij op. De bank is een professional op het gebied van public relations en marketing en VANnU wil samen met de bank ledenwerfacties organiseren.

Ik vind het een beetje een dubieuze ontwikkeling. Aan de ene kant is het natuurlijk goed als een bibliotheek behouden blijft, aan de andere kant vind ik niet dat een bibliotheek commercieel moet worden (gas, licht en water ook niet).

Geen opmerkingen: