hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 23 maart 2009

Rob van Essen op de shortlist van de Librisprijs


Soms heb je het idee dat de goede boeken toch komen bovendrijven. Vorig jaar won Doeschka Meijsing terecht een grote prijs; nu zou het de beurt moeten zijn aan Rob van Essen die met Visser een prachtig boek heeft geschreven. Hij staat in ieder geval op de shortlist. Ik heb van de lijst alleen Van Essen gelezen en Verhulst. Nu maar duimen dat Visser de Librisprijs krijgt.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Je zou toch óók eens 'Koetsier Herfst' moet lezen, eigenlijk... Ik hoop dat Mutsaers wint nu mijn twee andere favorieten (Mortier en Vlaminck) zijn afgevallen. Maar Van Essen gun ik het overigens ook wel. Zolang Grunberg of Verhulst maar niet wint, want zij hebben gewoon sléchte romans geschreven.

uw Starik zei

ik ben eigenlijk benieuwd wat je van het brouwers-schotschrift vond. je werd erin genoemd, als debutant, wat misschien ook iets zegt overd e mate waarin de hr. brouwers zelf op de hoogte is van het onderwerp waarover hij schrijft. je mag per mail antwoorden hoor, hoeft niet allemaal openbaar.

coen zei

@ Bart: ik ga in ieder geval nog Grunberg lezen. Over Verhulst was ik ook niet zo te spreken.
@ uw Starik: ik beschouw Victorie ook als mijn echte debuut. De boeken daarvoor heb ik samen geschreven, dit was het eerste soloboek. Voor de rest heb ik erg genoten van het stuk en in grote lijnen ben ik het met hem eens. Het is trouwens verbazingwekkend hoeveel mensen weer reageren naar aanleiding van dit stuk. Ik was er, kortom, erg blij mee.

Anoniem zei

'...hoeveel mensen weer reageren...'
Inclusief De Avonden?

coen zei

@ gerb: inderdaad. Zag pas om half acht dat ze gemaild hadden.

Anoniem zei

@Coen: staat de aflevering al online? Ik kan namelijk nog niets vinden...

coen zei

@ Bart: Dat is denk ik iets te vroeg.