hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 9 mei 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 9 mei


Tcoh niet weer de oorlog en Putten? Jawel en nog wat andere hoogtepunten op radio Selexyz.

Ernest Louwes - Schuldig
- Bovendien: hij is niet geheel onschuldig, z'n verleden heeft toch enige brandvlekken, dus zo onschuldig istie niet. En hij ziet er uit, ja, als je die foto's ook allemaal ziet met z'n vrouw. Ik kan er niet over oordelen, ik ben geen rechter, ik ben geen advocaat, ik ben maar een eenvoudig boekenmannetje, maar ja, kijk bij mij rijst dus de vraag, dat zeg ik ook tegen iedereen die er met mij over begint: wie heeft het dan wel gedaan?
- Maar daar blijft dus de vraag of dat klusjesmannetje, hè weet je wel, waar ook die advocaat op gewezen heeft, die zijn steun werd, hoe heet ie ook alweer Selexyzpresentator: De Jong, geloof ik, Michael de Jong. Nee, die beroemde advocaat! Selexyzpresentator: Oh, Knoops. Neeee, die advocaat die hem steunde. Die ook op televisie opdeogen [op dit ogenblik?, cp]. Je hebt net z'n naam nog genoemd. Selexyzpresentator: Maurice de Hond. Maurice de Hond! Die man z'n verv.. ellendige naam vergeet ik altijd. Die voorspet, voorspelt altijd dat Jut de verkiezingen wint, maar het is Jul.


Hugo Borst - Alle ballen op Heintje
- Hij was ook bij Jut, bij die twee, om elf uur, hoe heten ze? Selexyzpresentator: Pauw en Witteman, hè. Pauw en Witteman, die namen vergeet ik altijd.
- Hugo Borst was gewoon verliefd, ja ik zeg het in het nette, want hij is getrouwd, dus met hem niets aan de hand, maar hij was als jongetje verliefd op Hein. Hein doortrok zijn hele leven.


Willem Bouwman - Het gereformeerdenboek
- Ik heb dit, omdat ik zelf geïnteresseerd ben en nogal eens naar Kampen ga en die dag van de Nadere Reformatie ga ik ook vaak, die is in Gouda. Daar komen al die dominees bij elkaar, hebben allemaal een prachtig zwart pak en ze komen allemaal lachend naar mij toe. Ze zijn vrolijk, ze vertellen de verschrikkelijkste dingen.


Richard Evans - Het derde rijk, deel 3 - Oorlog
- Twaalf miljoen, waren er toen nog om dood te maken. Ook uit Duitsland zelf. Twaalf miljoen. Nou ze zijn met zes miljoen een heel eind gekomen, dat weet je. Twaalf miljoen joden die moeten opge... dat doe je op een gezelligheidsmiddag in de Wannsee. Het is net oudejaarsavond.
- Ik hoop ook dat ze diep in de hel zitten. Ik wil het stoeltje wel aanreiken waarop ze moeten zitten. Eeuwig branden! Maar het waren intellectuelen.

Geen opmerkingen: