hij hem

hij hem
Nu in de winkel

maandag 22 juni 2009

Zomerlezen 2009 van start gegaan

Voor de vierde keer is de actie Zomerlezen van start gegaan. De actie van de CPNB en de NS moet het publiek aan het lezen krijgen en is geïnspireerd op de Amerikaanse actie Get caught reading die al jaren loopt.
Voordeel van de actie dit jaar is dat de bekende Nederlanders daadwerkelijk lezen in een boek in plaats van dromerig in de verte kijken. Dat is al een hele stap vooruit.
De vier bekende Nederlanders vallen in de categorie 'jeugdidolen' volgens de CPNB-site (ik ken er maar twee).
De jeugdidolen

Isolde Hallensleben, Jakhals en ‘Coolste vrouw van Nederland’ volgens het tijdschrift Viva, maakte onlangs nog de winnaar van De Gouden Strop 2009 bekend. Nu zit ze beschaafd lezend in een kruiwagen.
Dennis Storm, BNN-boegbeeld en bekend van programma’s als Spuiten en Slikken en Try Before You Die, leest deze zomer in alle rust op een luxe speedboot.
Willie Wartaal, fenomeen, stond onlangs nog met zijn trio De Jeugd van Tegenwoordig op Pinkpop. Op het affiche verorbert de rapper al lezend een zomers diner.
Elise van der Horst (eliZe) gooide als zangeres met haar Hot Stuff vorig jaar hoge ogen in de Top 40 en presenteerde So You Think Can Dance bij RTL. Deze zomer rust ze op het strand even uit.

En wat lezen ze eigenlijk?
Isolde verdiept zich in Beschaving of wat er van over is van Theodore Dalrymple. Als die uit is, heeft ze nog een reserveboek in haar rode tas. Kan het nog niet herkennen (Dimitri Verhulst?).

Dennis is het meest ambitieus, want hij leest in Als jij maar gelukkig bent van William Sutcliffe, terwijl op de luxe speedboot ook nog Pijn van Beau van Erven Dorens doorgeworsteld moet worden evenals Klunen van Kluun en 72 dagen in de Andes van Nando Parrado en Tot ik jou vind van John Irving.

Willie leest Het diner van Herman Koch terwijl op tafel ook nog de feesteditie van Gimmick van Zwagerman ligt. De twee andere boeken kan ik nog niet thuisbrengen.

Elize leest een dik boek op het strand en na enig zoeken zag ik dat dit Leven met mijn zus Madonna was van Christopher Ciccone en Wendy Leigh. Als ze te vermoeid is, pakt ze de Capitoolgids van de USA waarin ze ook al een eindje in op weg is. Helemaal in de uithoek ligt ook nog een boek, maar dat is om de handdoek niet te laten wegwaaien.

6 opmerkingen:

Bart zei

Isolde leest inderdaad ook nog Verhulst ('De helaasheid der dingen'). De BNN'ers laten zich vooral leiden door de Bestseller 60. Weinig verrassingen.

coen zei

@ Bart: maar deze Verhulst is dan gelukkig erg goed.

coen zei

Ik wist trouwens niet eens dat Madonna een broer had.

Bart zei

@Coen (1): ja klopt, dat is Verhulsts beste roman.

@Coen (2): nee, ik ook niet. Ik wist dan weer wel dat ze een geadopteerd kind had. Over een paar jaar verschijnt dus 'Leven met mijn adoptiemoeder Madonna'...

Harm zei

Is dat handdoekgewicht niet toevallig Joe Speedboot?

Susan zei

Het handdoekgewicht van eliZe is In de schaduw van het palazzo; Santa Montefiore en Willie leest verder nog; Mijn Haar is Lang van Herman Brusselmans en Kill Your Friends, Zwarte Komedie over de Muziekindustrie van John Niven.