hij hem

hij hem
Nu in de winkel

woensdag 8 juli 2009

Presentatie Lijnen / Linien


Tijdens de tweede Culturele Zomerzondag vindt komende zondag 12 juli op het plein voor de Kale Jonker de presentatie plaats van de tweetalige dichtbundel Lijnen | Linien. De bundel is het resultaat van samenwerking tussen vier Groninger en vier Oldenburgse dichters die elkaars werk hebben vertaald onder leiding van vertaler Ard Posthuma. In drie rondes lezen de dichters voor: om 13.00, 14.00 en 15.00. De voordrachten zijn in het Nederlands en Duits, waarbij zowel het origineel als de vertaling wordt voorgelezen.
Deelnemende dichters zijn Jurre van den Berg, Ellen Deckwitz, Julia Gerdes, Stephan Gräfe, Arjen Nolles, Antje Olthoff, Kasper Peters en Judith Trapp.
De presentatie van Lijnen | Linien is het eerste evenement dat in het teken staat van een duurzame culturele uitwisseling tussen de zustersteden Groningen en Oldenburg. Begin juni hebben de acht dichters een lang weekend in Leer doorgebracht om te werken aan de vertalingen (zie voor foto's hier). De bundel is een gecombineerde uitgave van Uitgeverij kleine Uil en Isensee Verlag uit Oldenburg.
Op zaterdag 11 juli vindt de presentatie van de bundel plaats in Oldenburg, in de Literatur- und Lese Garten am Abraham, dat is opgezet in het kader van 'Oldenburg, Stadt der Wissenschaft 2009'. De organisatie is in handen van het Groningse Buro05.

Geen opmerkingen: