hij hem

hij hem
Nu in de winkel

donderdag 3 september 2009

Bericht van de Nederlandse vereniging ter bestrijding van de haiku (6)

Haiku's en bacon

Soms kan de voorzitter nog wel lachen om een haiku. Dan heeft hij zijn zwakke moment. Hij weet dat dat moment weer over gaat en dat hij koppensnellend en brandschattend voort moet onder de haikuschrijvers, maar heel soms moet hij glimlachen. Bijvoorbeeld bij de site waarop men haiku's schrijft over bacon. 'A haiku is a truly righteous form of ancient Japanese poetry. It consists of three lines of exactly 17 syllables. Because brevity is freakin’ savory. Bacon, as I’m sure you’re well aware, is the World’s Greatest Food.'
Aandoenlijk dat haikuschrijvers altijd uitleggen wat een haiku is. De site vol baconhaiku's is populair: al 178 haiku's zijn reeds geplaatst. Allemaal bacongerelateerd. En die haiku's zijn in de goede traditie van de amateurdichter allemaal gecentreerd op de pagina gezet.

In Amerika organiseert men zelfs wedstrijden baconhaiku's schrijven. Op de Minnesota State Fair is op 28 augustus de winnaar bekend gemaakt van de laatste baconhaikuwedstrijd. Hier staan de tien winnaars. Rich Goldsmith (lijkt me een pseudoniem) schreef een speciaal joods baconhaiku:
No bacon, sad meal
The chosen people get screwed
Keeping kosher sucks

1 opmerking:

Karel zei

nee eierballen
bevatten geen bacon maar
zijn toch erg lekker