hij hem

hij hem
Nu in de winkel

zaterdag 5 september 2009

Martin Ros: de hoogtepunten van 5 september


Waarschijnlijk hebben ze tegen Martin Ros gezegd dat hij wat actueler moet zijn, want hij schiet uit de startblokken met een verklaring waarom hij de nieuwe Maarten 't Hart en de nieuwe Thomas Rosenboom nog niet gelezen heeft. Ik proef steeds meer wrijving tussen presentator en Martin Ros. En nog meer fraais op radio Selexyz.

- Je begint natuurlijk met september, dan gaan de uitgevers hun grote eh ik kan je een lijst opnoemen van wel vijftig boeken die er verschijnen en die allemaal door hun uitgevers als topboeken, hè? Maar jij leest van Maarten 't Hart en van die andere meneer die zijn eigen boek al afgebroken heeft. Selexyzpresentator: U doelt op waar we het net even over hadden over twee boeken die zijn verschenen onlangs, van Rosenboom en van Maarten 't Hart. Ik kan niet al die boeken, ik kan niet uitgevers vragen me al die boeken te sturen, dat doen ze ook wel. Ik krijg enorm veel boeken en ik haal de beste eruit. Het afgelopen jaar heb ik een geweldige lijst opgesteld. Als je goed naar me geluisterd hebt dan zijn dat de boeken. Maar ik ga niet al die boeken nu ook nog eens een keer: Heleen van Royen komt, noem maar op, al die mensen komen met een boek. Moet ik er allemaal achteraan lopen? Selexyzpresentator: Nou, ik misschien is... Er zijn mensen die drie boeken per jaar schijten, moet ik daar achteraan lopen? Selexyzpresentator: Misschien zijn Rosenboom en van Maarten 't Hart van een ander kaliber dan eh. Hij heeft, dat zelf, ja maar dan noem je er net twee. Ken je er twintig anderen noemen? Maar die man, ze zijn beroemd. De weekbladen willen daar stel eh eh interviews van. Hij staat er in z'n in in een pak van een vrouw op de omslag. Hij zegt zelf in een interview, die meneer die van Querido dat dit het slechtste boek is wat ie ooit geschreven heeft. Selexyzpresentator: Thomas Rosenboom bedoelt u. Het wordt overal tot de grond toe afgebroken. Dus ik heb helemaal niks gemist. Ik ben d'r volop mee bezig.


Frans Pointl - Jarig ben je d'r mee
- Trouwens het omslag is ook prachtig mooi met eh vrouwen van een jonge, benen van twee jonge vrouwen die mij zeer doen verlangen naar hoe de rest eruit ziet.
- Er zitten ook ontzettend goeie, laat ik maar zeggen seksuele hoofdstukken, dat zal de mensen misschien aanspreken, ouderwetse seksuele hoofdstukken staan d'r in hè? Dat is verschrikkelijk gewoon. Dus die vrouw die dan eindelijk die hun ergelijke ergelijkste dingen toch laten zien die toch het hele erge verbergen.


Michael Burleigh - Bloed en woede
- Maar het terrorisme nu! In, en ik zeg het nu met grote, nog altijd met grote medelijden van mijzelf met de Turken tussen wie ik leef in Hilversum. Schone mensen, schone pakken: bellen bij mij aan de deur: 'Meneer heb u nog boeken?' D'r mankeert niks aan die mensen.
- Je krijgt een bekeur..., een agent achter je aan als je iets lelijks zegt over een over een Arabier. Het is precies, het is omgekeerd! Kom je nog wel eens agenten trouwens tegen op straat? Ik zie ze nooit meer. En onze minister die eh heeft net gezegd dat ze vierduizend agenten ontsláán! Ontsláán! Selexyzpresentator: Ja, goed, maar even terug naar dit boek.


Michael Axworthy - Iran
- [Geen enkel verstandig woord over dit boek. Ros schiet alle kanten uit en herhaalt een eerdere boekbespreking over Ahmadinejad, die hij vergelijkt met Hitler. Het is dus niet verwonderlijk dat dit praatje aldus eindigt, cp]: Maar in '39, herinner je 't nog, hebben we gezien: d'r was geen oplossing. Iedereen zei, De Kadt zei het zelfs en Churchill zei het en de Russen die samenwerkten met Hitler zeiden het: Hitler moet opgeruimd worden. Die oorlog moet er komen. Wil je er om denken. Die is 25 miljoen mensen het leven gekost en toen was Hitler weg. Want die is weg. Komt er geen fascisme meer? Komt er geen communisme meer? Ik hoop het. Ik hoop het. Selexyzpresentator: Goed, we zullen zien. Het ligt in de schoot van de toekomst zoals dat heet. Ja! Selexyzpresentator: Hartelijk dank, meneer Ros. Ja, een beetje een bedrukte uitzending, maar ja 't 't 't 't ik heb toch een lepel humor overheen gehaald met Pointl. Pointl! En de geheimzinnige, oude, vaak aan allerlei ziektes lijdende vrouwen in Amsterdam die toch Pointl, terwijl die ook al oud is hè, nog in z'n ouderdom willen meepikken op een dubbelloops [?] bed of op een wat dan ook. Dat probeertie duidelijk te maken: dat die vreugde er toch nog is. Selexyzpresentator: Oké, tot de volgende week, dankuwel. Oké, bedankt hè.

3 opmerkingen:

blaski zei

Misschien lezen ze je blog wel Coen, want wie had het vorige week ook over deze twee boeken? Aan de andere kant liggen ze voor de hand, alhoewel Ros daar overduidelijk anders over denkt.

Verder: "dubbelloops bed" :-))

Die wrijving merk ik ook op. Ben benieuwd hoe zich dat ontwikkelt.

coen zei

Ik denk dat de samenwerking op z'n eind loopt.

blaski zei

De samenwerking met de presentator? Of met selexyz? Waarschijnlijk bedoel je dat laatste. Nou ja, het zou jou weer wat tijd schelen in je vrije weekend. Wat er ook gebeurt, je hebt in ieder geval een wonderschoon archief opgebouwd tot nu toe.. Petje af.